Σουηδία: 2.545 τραγούδια για το Melodifestivalen 2020

Μπορεί στην Ελλάδα σήμερα να ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ, στην Σουηδία όμως η δημόσια τηλεόραση της χώρας, με περηφάνια ανακοίνωσε νωρίτερα, ότι έλαβε 2.545 τραγούδια για το Melodifestivalen 2020, 250 περισσότερο από την φετινή έκδοση!

2.545 τραγούδια υποβλήθηκαν από την ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε η σουηδική δημόσια τηλεόραση, SVT, για το 60ο Melodifestivalen, που θα πραγματοποιηθεί από τη 1 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 7 Μαρτίου. Σας υπενθυμίζουμε ότι από τα 28 τραγούδια που θα επιλεγούν για τους τέσσερις ημιτελικούς, τα 14 θα προκύψουν από την ανοιχτή πρόσκληση, τα 13 θα είναι από δημιουργούς που προσκάλεσε η SVT και ένας διαγωνιζόμενος είναι ήδη γνωστός από τον ραδιοφωνικό διαγωνισμό P4 Nästa, η Amanda Aasa.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Melodifestivalen 2020 έχει ως εξής:

  • Λινκόπινγκ – Πρώτος Ημιτελικός – 1 Φεβρουαρίου
  • Γκέτεμποργκ – Δεύτερος Ημιτελικός  – 8 Φεβρουαρίου
  • Λουλέα – Τρίτος Ημιτελικός  – 15 Φεβρουαρίου
  • Μάλμο – Τέταρτος Ημιτελικός  – 22 Φεβρουαρίου
  • Εσκιλστούνα – Δεύτερη Ευκαιρία – 29 Φεβρουαρίου
  • Στοκχόλμη – Τελικός – 7 Μαρτίου

Οι παρουσιαστές όλων των παραπάνω βραδιών θα είναι οι  David Sundin,  Linnea Henriksson και  Lina Hedlund.

Η Σουηδία ευελπιστεί να συνεχίσει την επιτυχημένη της παρουσία στην Eurovision τα τελευταία χρόνια, αφού από το 2011 βρίσκεται συνεχώς στο τοπ10 της βαθμολογίας, με εξαίρεση το 2013.

Φέτος, ο John Lundvik μετά την εμφατική νίκη του στο Melodifestivalen, εκπροσώπησε την Σουηδία στον Διαγωνισμό της Eurovision, καταφέρνοντας να φθάσει στην πέμπτη θέση, με 334 βαθμούς.

πηγή: Eurovoix
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *