Τσεχία: Οκτώ τραγούδια θα διαγωνισθούν στον εθνικό τελικό για την Eurovision 2020

Η δημόσια τηλεόραση της Τσεχίας (ČT) με δημόσια ανάρτηση της στο Facebook, αποκάλυψε ότι στον εθνικό τελικό για την Eurovision 2020, που θα πραγματοποιήσει στις 25 Ιανουαρίου 2020 στην Πράγα, θα διαγωνισθούν οχτώ τραγούδια.

Σε δύο φάσεις η επιλογή των οχτώ φιναλίστ

Μια ειδική καλλιτεχνική επιτροπή που συστάθηκε με την φροντίδα της τσεχικής δημόσιας τηλεόρασης αξιολόγησε τις 152 συμμετοχές που υποβλήθηκαν. Την επιτροπή αποτελούσαν οι Jan Potměšil, Jan Bors, Kryštof Šámal, Marvin Dietmann και Cyril Hirsch. Ομοφώνως τα μέλη της κριτικής επιτροπής επέλεξαν τέσσερα τραγούδια. Τα υπόλοιπα τέσσερα τραγούδια προήλθαν από auditions, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 27 και 28 Αυγούστου 2019.

Στις auditions αυτές προσεκλήθησαν δώδεκα καλλιτέχνες, οι οποίοι στα αγγλικά έπρεπε να δώσουν μια σειρά από εξηγήσεις για τις συμμετοχές τους. Συγκεκριμένα, για το νόημα του τραγουδιού τους, πώς θα σύστηναν τον εαυτό τους στο κοινό, αλλά και τι σημαίνει ο διαγωνισμός της Eurovision για εκείνους. Μετά και από αυτό, από τους δώδεκα που κλήθηκαν στις auditions, ακόμη τέσσερις προκρίθηκαν στον εθνικό τελικό, κάνοντας συνολικά τους φιναλίστ οχτώ.

Τους επόμενους μήνες, η τσεχική δημόσια τηλεόραση σε συνεργασία με τους οχτώ φιναλίστ θα προετοιμάσουν τόσο την τελική μορφή των τραγουδιών, όσο και την σκηνική τους παρουσίαση.

Φέτος, η Τσεχία εκπροσωπήθηκε από τους Lake Malawi και το τραγούδι Α Friend Of A Friend, το οποίο κατετάγη στην 11η θέση του τελικού με 157 βαθμούς.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *