Eurovision 2020: ΕΡΤ και ΡΙΚ δύο τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις

34 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την συμμετοχή τους στην Eurovision 2020, που θα πραγματοποιηθεί στις 12, 14 και 16 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ελλάδα και Κύπρος μέτωπο ενιαίο και αραγές, ακόμα και στην Eurovision, με το ίδιο όμως όπως φαίνεται να μην συμβαίνει για την ΕΡΤ και το ΡΙΚ αντίστοιχα, που αντιμετωπίζουν με τελείως διαφορετική προσέγγιση τον διαγωνισμό.

Αυξημένο το ενδιαφέρον και φέτος για το ΡΙΚ

Η Κύπρος ήταν μία από τις πρώτες χώρες, που επιβεβαίωσε την συμμετοχή της στον επόμενο διαγωνισμό. Με οδηγό τις δύο τελευταίες χρονιές, όπου το ΡΙΚ εξασφάλισε δύο κορυφαία ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας, αλλά και τις πέντε συνεχόμενες προκρίσεις, με όλο και καλύτερα αποτελέσματα, η κυπριακή δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί παρά να μην στοχεύει ψηλά και την επόμενη χρονιά.

Με άψογο επαγγελματισμό, μια έμπειρη ομάδα και πολύ όρεξη από τους ιθύνοντες, η μικρή Κύπρος από κομπάρσος του θεσμού, έγινε πρωταγωνιστής!

Οι προεργασίες για την κυπριακή συμμετοχή στο Ρότερνταμ έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά προς το παρόν τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο. Αυτό που γνωρίζουμε και μπορούμε να σας αποκαλύψουμε είναι ότι πάρα πολλοί καταξιωμένοι συνθέτες, τόσο από την Κύπρο, όσο και από το εξωτερικό, έχουν στείλει τις προτάσεις τους στο ΡΙΚ, χωρίς μάλιστα αυτό να προκηρύξει κάποιο διαγωνισμό, κάτι που από μόνο του είναι εντυπωσιακό. Αρκετοί μάλιστα από τους ενδιαφερόμενους έχουν ξανά συμμετάσχει στο διαγωνισμό, με σημαντικές επιτυχίες. Εκτός όμως από τις προτάσεις που έχουν στείλει αυτοβούλως αρκετοί δημιουργοί, το ΡΙΚ έχει απευθυνθεί το ίδιο σε γνωστούς συνθέτες προκειμένου να στείλουν και αυτοί τις προτάσεις τους.

Το πλάνο του ΡΙΚ είναι αρχικά να βρει το τραγούδι και ακολούθως να “κουμπώσει” με τον κατάλληλο ερμηνευτή. Χρόνος υπάρχει αρκετός, σίγουρα όμως θέλουν μέσα στο 2019 να έχουν τελειώσει με αυτό το σκέλος, ώστε στην συνέχεια να σχεδιάσουν καλύτερα την σκηνική παρουσίαση της συμμετοχής, αλλά και την προώθηση του τραγουδιού στο εξωτερικό.

Τίποτα σίγουρο ακόμα στην ΕΡΤ

Σε αντίθεση με τους Κύπριους αδερφούς μας, η ΕΡΤ ακόμα δεν έχει καν επιβεβαιώσει την συμμετοχή μας. Αν τώρα αναρωτιέστε αν υπάρχει η πιθανότητα η χώρα μας να απουσιάσει από την Eurovision 2020, τότε όχι αυτό τουλάχιστον δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο. Οι λόγοι που η ΕΡΤ δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την συμμετοχή μας είναι πρακτικοί και έχουν να κάνουν με το ότι δεν έχουν αναλάβει επισήμως ο νέος πρόεδρος, Κ.Ζούλας και ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Γ. Γαμπρίτσος, κάτι που αναμένεται λίαν συντόμως. Η προθεσμία για την προκαταρκτική επιβεβαίωση της συμμετοχής (χωρίς δηλαδή να υπάρξει χρηματικό πρόστιμο αν στην συνέχεια αποσυρθείς), λήγει στις 15/9.

Όσο αφορά τώρα τον καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει, αλλά και τον τρόπο που θα αναδειχθεί αυτός και η συμμετοχή μας, κανένας σχεδιασμός επίσης δεν έχει υπάρξει, αναμένοντας όλοι το νέο διοικητικό σχήμα, αλλά και τις τυχόν αλλαγές που θα υπάρξουν σε επίπεδο διευθυντών. Σας θυμίζουμε ότι φέτος το project Eurovision, ανήκε σύμφωνα και με το οργανόγραμμα της εταιρείας, στις Διεθνείς Σχέσεις, διευθύντρια των οποίων είναι η κα Μαρία Κουφοπούλου.

Παρά την απουσία προόδου όσο αφορά την ελληνική συμμετοχή, δεν ήταν λίγοι αυτοί που το καλοκαίρι που μας πέρασε, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Eurovision 2020. Αυξημένο όμως είναι το ενδιαφέρον και από τους fans, αφού σε σχετική δημοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε στην ιστοσελίδα μας, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε ρεκόρ, με περισσότερες από 20.000 μοναδικές ψήφους!

Οι όποιες πάντως επίσημες ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν και εμείς φυσικά θα είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για ό,τι προκύψει.

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Vas
    Vas says:

    Πρέπει να δωθει ξανά η ευκαιρία στη Γιάννα να ξαναπάει. Με το όνειρό μου θα μπορούσαμε να κερδίσουμε… Απλά δεν την στήριξαν καθόλου… ΓΙΑΝΝΑ ΤΕΡΖΙ λοιπόν!!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *