Eurovision 2020: 33 χώρες δήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν μέχρι σήμερα

Σε δύο ημέρες, και συγκεκριμένα στις 16 Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία της EBU για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των δημόσιων καναλιών των χωρών-μελών που προτίθενται να συμμετάσχουν στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η ημερομηνία αυτή δεν αποτελεί καταληκτική, αφού οι χώρες που έχουν δηλώσει την προθυμία τους να συμμετάσχουν, έχουν δικαίωμα να αποσύρουν την αίτηση μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου χωρίς κάποιο κόστος.

33 χώρες δηλώνουν πρόθυμες – Πόσες χώρες απομένουν

Μέχρι σήμερα, 33 χώρες έχουν αποστείλει αίτημα στην EBU δηλώνοντας πρόθυμες να συμμετάσχουν στην επόμενη διοργάνωση του διαγωνισμού στο Ρόττερνταμ. Η λίστα συμπεριλαμβάνει τις εξής χώρες (με αλφαβητική σειρά):

Άγιος Μαρίνος

Ελλάδα Λιθουανία
Αλβανία Εσθονία

Νορβηγία

Αυστραλία

Ηνωμένο Βασίλειο Ουκρανία
Αυστρία Ιρλανδία

Ολλανδία

Βέλγιο

Ισλανδία Πορτογαλία
Βόρεια Μακεδονία Ισπανία

Ρωσία

Γαλλία

Ισραήλ Σερβία
Γερμανία Κροατία

Σλοβενία

Γεωργία Κύπρος

Σουηδία

Δανία

Λετονία Τσεχία
Ελβετία Λευκορωσία

Φινλανδία

Οι χώρες, που ενώ έχουν συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019 και ακόμη δεν έχουν επιβεβαιώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν είναι οι εξής:

Αζερμπαϊτζάν

Μολδαβία

Αρμενία

Ουγγαρία

Ιταλία

Πολωνία
Μάλτα

Ρουμανία

Μαυροβούνιο

Με τις πιο πάνω χώρες, ο αριθμός ανεβαίνει στις 42. Η Ιταλία, αν και έχει δώσει στην δημοσιότητα τους κανονισμούς του SanRemo 2020, παραμένει αβέβαιο εάν κατ’ αυτόν τον τρόπο θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, η Μάλτα δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την συμμετοχή της στον διαγωνισμό, παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί η μετάδοση του X-Factor 2, της εκπομπής μέσω της οποίας επιλέγηκε ο περσινός εκπρόσωπος της χώρας στο Τελ Αβίβ.

Επιστρέφει η Ουκρανία – Αβέβαιη η συμμετοχή της Βουλγαρίας

Μετά το περσινό φιάσκο στον εθνικό τελικό της Ουκρανίας, που εν τέλει οδήγησε στην αποχώρηση της χώρας από τον διαγωνισμό (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ), το δημόσιο κανάλι της Ουκρανίας επιβεβαίωσε πως θα επέστρεφε στον διαγωνισμό το 2020.

Αντίθετα, η γείτων χώρα Βουλγαρία, αποχώρησε από τον διαγωνισμό του 2019 κυρίως για οικονομικούς λόγους, ενώ τα στοιχεία που έβγαιναν στην επιφάνεια για την πτώχευση του δημόσιου καναλιού της χώρας, φάνταζε την συμμετοχή της χώρας απίθανη και στον διαγωνισμό του 2020.

Εντούτοις, σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του καναλιού στο Twitter, αναφέρεται πως η οριστική απόφαση για μια πιθανή επιστροφή το 2020 θα παρθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

https://twitter.com/bg_eurovision/status/1159537515499544576

Άγνωστος ο τρόπος επιλογής για την Ελλάδα – Στην διαδικασία εύρεσης τραγουδιού η Κύπρος

Πριν από λίγες ημέρες, επιβεβαιώθηκε η υπογραφή της πρώτης αίτησης συμμετοχής της Ελλάδας στην Eurovision 2020 από τον Δ/ντα σύμβουλο της ΕΡΤ, δια στόματος της κ. Κουφοπούλου, ενώ μόλις χθες, συστάθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη με ποιον τρόπο θα επιλέξει την επόμενη συμμετοχή της χώρας και ποιος θα αναλάβει την διαδικασία αυτή.

Από την άλλη, το νησί της Αφροδίτης βρίσκεται ήδη στην διαδικασία εύρεσης του τραγουδιού. Παρά τις έντονες φημολογίες που κυκλοφορούν στον κύκλο της Eurovision για τον εκπρόσωπο της χώρας, το ΡΙΚ αναφέρει πως στην παρούσα φάση προέχει η εύρεση του  τραγουδιού, και βάσει αυτού, να επιλεχθεί και ο κατάλληλος ερμηνευτής/ερμηνεύτρια.

Εν αναμονή λοιπόν και της επίσημης λίστας που θα δημοσιοποιηθεί από την EBU αργότερα εντός της χρονιάς για τις χώρες που θα συμμετάσχουν στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *