Βέλγιο: Με τους Hooverphonic στην Eurovision 2020!

Η πρώτη χώρα που κάνει το μεγάλο βήμα να ανακοινώσει τον εκπρόσωπό της για την επερχόμενη διοργάνωση της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ είναι το Βέλγιο. Επισήμως εδώ και λίγα λεπτά έχουμε τον πρώτο διαγωνιζόμενο της επόμενης Eurovision και δεν είναι άλλοι από τους Hooverphonic.

Μέσω της εκπομπής Vandaag, το φλαμανδικό δημόσιο κανάλι του Βελγίου één , που είναι υπεύθυνο για την φετινή συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό, ανακοίνωσε πως οι Hooverphonic θα είναι το συγκρότημα στο οποίο εναποθέτουν τις ελπίδες τους για την πολυπόθητη νίκη.

Μετά από πολλά χρόνια, όπου το Βέλγιο έστελνε κατά κύριο λόγο νέους καλλιτέχνες, στόχος του καναλιού είναι να εκπροσωπηθεί από έναν έμπειρο και καταξιωμένο καλλιτέχνη, εξ’ ου και η συγκεκριμένη επιλογή.

Το τραγούδι των Hooverphonic θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο. Όπως αποκάλυψαν όμως οι Hooverphonic, θα είναι στα αγγλικά και αυτή την στιγμή είναι στο στάδιο του demo.

Ποιοι είναι οι Hooverphonic;

Οι Hooverphonic είναι μια βελγική μπάντα που σχηματίστηκε τον Οκτώβριο του 1995. Το συγκρότημα αρχικά ονομάστηκε Hoover, αλλά αργότερα άλλαξε το όνομά του στο Hooverphonic αφού ανακάλυψε ότι άλλα συγκροτήματα χρησιμοποιούσαν ήδη το όνομα Hoover.

Στις 10 Οκτωβρίου 2008, η Geike Arnaert , η βασική τραγουδίστρια της μπάντας, ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει το συγκρότημα μέχρι το τέλος του έτους για να ακολουθήσει τη σόλο καριέρα της. Η τελευταία συναυλία του Hooverphonic με την Geike πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2008 στο Tele-Club, στη Ρωσία .

Στις 29 Οκτωβρίου 2010, οι Hooverphonic ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους single, αλλά και την νέα τους κεντρικη τραγουδίστρια, την Noemie Wolfs. Στις 26 Μαρτίου 2015, οι Hooverphonic ανακοίνωσαν ότι η Noémie Wolfs θα εγκαταλείψει το συγκρότημα “με κοινή συμφωνία”. Τον Απρίλιο του 2018, οι Hooverphonic παρουσίασαν τη νέα τους τραγουδίστρια, την Luka Cruysberghs.

Το Βέλγιο στην Eurovision

Το Βέλγιο είναι μία από τις εφτά χώρες που έλαβε μέρος στην πρώτη διοργάνωση της Eurovision το 1956. Ήδη έχει στο βιογραφικό του μία νίκη το 1986 με την Sandra Kim και το J’ Aime La Vie, ενώ το 2003 οι Urban Trad με το Sanomi, έχασαν το βραβείο για μόλις 2 βαθμούς.

Παρά την καλή του πορεία μέχρι και τα τέλη του 20ου αιώνα, μετά την εισαγωγή των ημιτελικών το 2004, η χώρα παρουσίασε μια φθίνουσα πορεία στον διαγωνισμό, καταφέρνοντας να προκριθεί μόλις τρεις φορές στον Μεγάλο Τελικό μέχρι και το 2014 (2004, 2010 και 2013). Από το 2015 και μετά, η τύχη της χώρας αλλάζει και καταφέρνει να βρίσκεται στην τελική 10άδα για τρεις συνεχόμενες χρονιές (2015, 2016 και 2017).

Το 2018 και το 2019, αν και ανάμεσα στα φαβορί για πρόκριση, η χώρα αποτυγχάνει να πάρει το χρυσό εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Το 2019 την χώρα εκπροσώπησε ο Elliot Vassamillet με το τραγούδι Wake Up, ο οποίος τερμάτισε στην 13η θέση του ημιτελικού αφήνοντας την χώρα εκτός τελικού για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Πιστεύετε πως οι Hooverphonic θα καταφέρουν να φέρουν την δεύτερη νίκη του Βελγίου στην Eurovision; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την Eurovision 2020. 

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. EscGR
    EscGR says:

    Αρκετά γνωστοί αλλά έχω την αίσθηση ότι θα πάθουν όλα τα μεγάλα ονόματα της περασμένης δεκαετίας που επιχείρησαν να επανέλθουν μέσω του διαγωνισμού. Μακάρι να διαψευστώ.

    Απάντηση

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ήδη μπει στον Οκτώβριο, γνωρίζουμε τον πρώτο συμμετέχοντας της Eurovision 2020 και το ΡΙΚ που μας έχει συνηθίσει σε ανακοινώσεις μέσα […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *