Δανία: Στις 7 Μαρτίου η επιλογή της συμμετοχής για το Ρότερνταμ!

Μέσω του DMGP θα επιλέξει η Δανία και την επόμενη συμμετοχή της στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Το DMGP 2020 θα πραγματοποιηθεί μετά από χρόνια στην πρωτεύουσα της χώρας, Κοπεγχάγη, στις 7 Μαρτίου.

Με μικρές αλλαγές το DMGP 2020

Το φόρματ δεν θα έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το DMGP της φετινής χρονιάς. Σε μία μόνο βραδιά θα επιλεχθεί και το 2020 η δανέζικη συμμετοχή στον διαγωνισμό. Θα διαγωνισθούν δέκα τραγούδια εκ των οποίων τα εφτά θα προκριθούν απευθείας από μία επιτροπή που θα συστήσει η δημόσια τηλεόραση της χώρας (DR) για τον σκοπό αυτό, ενώ τα υπόλοιπα τρία θα προκύψουν από τρεις ημιτελικούς των τριών τραγουδιών, οι οποίοι όμως θα μεταδοθούν μόνο ραδιοφωνικά και θα ψηφίσουν μόνο οι ακροατές, στέλνοντας ένα τραγούδι από κάθε ημιτελικό στο DMGP 2020.

Τα 16 τραγούδια (7 απευθείας φιναλίστ και 9 στους ραδιοφωνικούς ημιτελικούς), θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του Ιανουαρίου σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Η υποβολή συμμετοχών γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.dr.dk/grandprix. Συμμετοχές επιτρέπονται μόνο από Δανούς πολίτες ή κατοίκους ή από δημιουργούς που έχουν αποδεδειγμένη σχέση με την χώρα ή ο ένας από τους δύο γονείς τουλάχιστον κατάγεται από την Δανία, την Γροιλανδία ή τις Νήσους Φερόες. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών είναι η 1η Νοεμβρίου.

Το DNGP 2020 θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου στην Κοπεγχάγη, στην Royal Arena, χωρητικότητας 16.000 θεατών και τα εισιτήρια ήδη έχουν δοθεί προς πώληση.

Η Δανία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Η Δανία συμμετείχε στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 49 φορές από το ντεμπούτο της το 1957. Αφού διαγωνίστηκε σε δέκα διαδοχικούς διαγωνισμούς μέχρι το 1966, η Δανία απουσίαζε για έντεκα χρόνια από το 1967 μέχρι το 1977. Από το 1978 όμως και μετά απουσίασε μόνο από τέσσερις διαγωνισμούς, συνήθως λόγω αποκλεισμού. Η χώρα μετρά τρεις νίκες στο ενεργητικό της (1963, 2000, 2013), με πιο πρόσφατη αυτή της Emmelie De Forest φυσικά με το Only Teardrops.

Στο Τελ Αβίβ την Δανία εκπροσώπησε η Leonora με το Love Is Forever, που μετά την οριακή της πρόκριση στον δεύτερο ημιτελικό, κατέλαβε τελικά την 12η θέση στον μεγάλο τελικό, με 120 βαθμούς όλοι σχεδόν από τις κριτικές επιτροπές.

Πηγή: dr

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *