Εσθονία: Στη 1 Δεκεμβρίου θα ακούσουμε τα 24 τραγούδια του Eesti Laul 2020!

Η δημόσια τηλεόραση της Εσθονίας ERR, ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον εθνικό τελικό της χώρας Eesti Laul, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου 2020. Η πιο σημαντική πληροφορία είναι ότι στη 1 Δεκεμβρίου θα έχουμε την δυνατότητα να ακούσουμε και τα 24 τραγούδια, που θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Εσθονίας στην Eurovision 2020.

Όπως και το 2019, έτσι και το 2020 εικοσιτέσσερα τραγούδια χωρισμένα σε δύο ημιτελικούς από τους οποίους μόνο τα δώδεκα θα προκριθούν στον Τελικό, θα διαγωνιστούν για να εκπροσωπήσουν την Εσθονία στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision.

Η υποβολή συμμετοχών έχει ήδη ξεκινήσει από τις 1 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Νοεμβρίου. Τα επιλεγμένα τραγούδια και επομένως υποψήφια στο Eesti Laul 2020 θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, ενώ στη 1 Δεκεμβρίου θα μπορέσουμε να τα ακούσουμε!

Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να κατατεθούν στην τελική μορφή τους και όχι ως demo. Το ¨παράβολο” συμμετοχής, αν θα μπορούσε να μας επιτραπεί η έκφραση, είναι 50 Ευρώ για κάθε τραγούδι γραμμένο στα εσθονικά και 150 Ευρώ, όταν είναι γραμμένο σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

Η σκηνική παρουσία που θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό του Eesti Laul, θα πρέπει να είναι η ίδια που θα χρησιμοποιηθεί και στην σκηνή της Eurovision, ακριβώς δηλαδή όπως συμβαίνει και στο Melodifestivalen.

Αν και σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν είναι υποχρεωτικό, η εσθονική δημόσια τηλεόραση διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει και διαδικτυακή ψηφοφορία για την επιλογή του νικητή, πέρα από τα sms, την τηλεφωνική ψήφο και φυσικά την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής.

Παρουσιαστές του Eesti Laul 2020 θα είναι οι Karl-Erik Taukar και Tõnis Niinemets, o πρώτος ήταν ένας εκ των παρουσιαστών και του περσινού Eesti Laul ενώ ο δεύτερος θα βρεθεί για πρώτη φορά σε αυτή την θέση.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 13 και 15 Φεβρουαρίου στο Ταρτού, ενώ ο μεγάλος τελικός παραδοσιακά στο  Saku Suurhall στο Ταλίν, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε και η Eurovision 2002. Τα εισιτήρια έχουν ήδη δοθεί προς πώληση.

Το Eesti Laul, ως μέθοδος επιλογής της εσθονικής συμμετοχής, εφαρμόζεται από το 2009. Οι νικητές του θεσμού αυτού έχουν χαρίσει στη χώρα μερικές απο τις πιο επιτυχημένες συμμετοχές της – μεταξύ άλλων τα: Urban Symphony (2009), Kuula (2012), La Forza (2018).

Νικητής του Eesti Laul 2019 και εκπρόσωπος της Εσθονίας στη Eurovision 2019 ήταν o Victor Crone. Ερμήνευσε στη σκηνή του Τελ Αβίβ το Storm και κατέκτησε την 20η θέση.

Πηγή: EER
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *