“Η EBU συζητά την αλλαγή της ψηφοφορίας” αποκαλύπτει η διευθύντρια του ψυχαγωγικού τμήματος της TVE!

Η Toñi Prieto διευθύντρια των ψυχαγωγικών εκπομπών της ισπανικής δημόσιας τηλεόρασης, TVE, αποκαλύπτει σε σημερινή της συνέντευξη ότι η EBU πραγματοποιεί μία έρευνα μεταξύ των μελών της – δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων, προκειμένου να αλλάξει το σύστημα ψηφοφορίας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Θα αλλάξει το 50% κοινό, 50% κριτικές επιτροπές;

Από το 2009 όταν και οι κριτικές επιτροπές επανήλθαν στον διαγωνισμό, έχοντας το 50% του τελικού αποτελέσματος, δεν ήταν λίγες οι φορές που το σύστημα ψηφοφορίας επικρίθηκε.

Από την μία πλευρά είναι αυτοί που θεωρούν ότι πέντε άνθρωποι από κάθε χώρα, ακόμα και αν είναι επαγγελματίες της μουσικής, δεν είναι δυνατόν να έχουν τον ίδιο λόγο στο αποτέλεσμα, όπως το υπόλοιπο κοινό, που ψηφίζει μέσω της τηλεψηφοφορίας. Στον αντίποδα είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι από το 2009 και έκτοτε, το επίπεδο των τραγουδιών έχει ανέβει, εξαφανίσθηκαν τα λεγόμενα joke entries (βλέπε Ιρλανδία 2008, Ισλανδία 2006 κλπ), ενώ όλες οι χώρες φροντίζουν να στέλνουν καλές φωνές, ελπίζοντας ότι αυτό θα εκτιμηθεί από τις κριτικές επιτροπές.

Αυτό που ισχύει από το 2009 με κάποιες μικρές παραλλαγές είναι ότι κοινό και κριτικές επιτροπές έχουν από το 50% των τελικών αποτελεσμάτων, τόσο στον τελικό, όσο και στους δύο ημιτελικούς.

Toñi Prieto: “Η EBU συζητά την αλλαγή της ψηφοφορίας στην Eurovision!”

Στην συνέντευξη της στην Vertele, η διευθύντρια του ψυχαγωγικού τμήματος της TVE Toñi Prieto, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η EBU είναι σε συζητήσεις με τους δημόσιος τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να δει ποιο είναι το καλύτερο σύστημα ψηφοφορίας.

Η EBU σκέφτεται να κάνει μια στροφή όσο αφορά την ψηφοφορία. Σκέφτονται και συζητούν με τις αντιπροσωπείες για να μάθουν πώς το βλέπουμε. Εάν πρέπει να υπάρχουν οι κριτικές επιτροπές, αποκλειστικά μόνο κριτική επιτροπή ή μόνο το τηλεοπτικό κοινό.

Toñi Prieto, διευθύντρια ψυχαγωγικών εκπομπών του TVE.

Ψηφίστε στο poll μας

 


0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *