Ισπανία: Ο Blas Cantó εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision 2020

Χωρίς να το περιμένει κανείς, η δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας RTVE, ανακοίνωσε τον εκπρόσωπο της για την Eurovision 2020. Πρόκειται για τον Blas Cantó, που επιλέχθηκε με απευθείας ανάθεση προκειμένου να διαγωνισθεί με τα ισπανικά χρώματα, τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Η RTVE μετά από δύο χρόνια όπου ο εκπρόσωπος της Ισπανίας αναδεικνύονταν μέσα από το talent show Operacion Triunfo, αποφάσισε να αναθεωρήσει την στρατηγική της απέναντι στον διαγωνισμό, ευελπιστώντας να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Έτσι, για πρώτη φορά μετά το 2015 επιλέγει τον εκπρόσωπο της στον διαγωνισμό μέσω απευθείας ανάθεσης. Η ανακοίνωση της ισπανικής δημόσιας τηλεόρασης ήρθε πραγματικά από το πουθενά, αφού κανείς δεν περίμενε να γίνει τόσο σύντομα. Το τραγούδι με το οποίο θα συμμετάσχει θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ο Blas Cantó είναι 28 χρονών και έχει γίνει γνωστός στην Ισπανία αρχικά ως μέλος του boyband Auryn. Θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες της γενιάς τους και η επιλογή του σίγουρα εκπλήσσει ευχάριστα, αφού η Ισπανία δεν μας έχει συνηθίσει σε επιλογές καταξιωμένων καλλιτεχνών. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνδέεται με τον διαγωνισμό, αφού το 2004 είχε λάβει μέρος στον εθνικό τελικό της Ισπανίας για την Junior Eurovision και το 2011 δοκίμασε την τύχη του στον εθνικό τελικό για την κανονική Eurovision με το συγκρότημα Auryn. Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι που μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω:

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *