Ιταλία: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα της καλλιτεχνικής επιτροπής του Sanremo

Η τεράστια μηχανή πίσω από το ιταλικό Φεστιβάλ Τραγουδιού έχει τεθεί σε κίνηση για να μπορέσει να προετοιμάσει την επετειακή 70η έκδοση του μεγαλύτερου τηλεοπτικού προγράμματος της Ιταλίας, του Φεστιβάλ Sanremo. Εδώ και λίγες εβδομάδες είναι γνωστό ότι το Φεστιβάλ φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 8 Φεβρουαρίου και ότι στο ρόλο του παρουσιαστή και του καλλιτεχνικού διευθυντή θα υπάρξει ένα από τα πλέον αγαπημένα πρόσωπα του RAI, ο Amadeus.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε διάφορες συνεντεύξεις, ο Amadeus έχει ήδη αρχίσει να ακούει τα πρώτα τραγούδια των πιθανών μεγάλων ονομάτων που του έστειλαν. Φέτος η κατηγορία των πρωταθλητών (Campioni) θα απαρτίζεται και πάλι από 20 συμμετέχοντες (όπως το 2018) και τα ονόματα που θα επιλεγούν με τα σχετικά τραγούδια θα αποκαλυφθούν λίγο αργότερα από τις προηγούμενες εκδόσεις του θεσμού. Για να είμαστε ακριβείς η ανακοίνωση των 20 καταξιωμένων (Campioni) καλλιτεχνών θα γίνει στις 6 Ιανουαρίου και όχι στις 17 Δεκεμβρίου όπως αναμένονταν αρχικά.

Αυτό που μέχρι σήμερα δεν είχε δημοσιευθεί ήταν τα ονόματα της καλλιτεχνικής επιτροπής που θα βοηθήσει την Amadeus να ακούσει τα τραγούδια και να επιλέξει τους καλλιτέχνες, τόσο για τα μεγάλα ονόματα όσο και για τους νέους (Sanremo giovani). Μετά τη σημερινή ανακοίνωση, η επιτροπή που θα αναλάβει την ακρόαση και την επιλογή των τραγουδιών απαρτίζεται από τα ακόλουθα πρόσωπα:

  1. τον Claudio Fasulo, αναπληρωτή διευθυντή του RAI
  2.  τον Leonardo De Amicis, διευθυντή ορχήστρας του φεστιβάλ
  3. τον Massimo Martelli, τηλεοπτικό συγγραφέα
  4.  τον Gianmarco Mazzi, καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ τις περιόδους 2005-2006 και 2009-2012

Μέλος της επιτροπής εκτός από τα τέσσερα ονόματα που αναφέρθηκαν παραπάνω θα είναι προφανώς και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και παρουσιαστής του Φεστιβάλ, ο Amadeus.

Υπενθυμίζουμε πως το Φεστιβάλ του Sanremo για το 2020 θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως και τις 8 Φεβρουαρίου στο Teatro Ariston, της μικρής πόλης της Λιγουρίας, Σανρέμο.

πηγή: allmusicitalia.it

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *