Ιταλία: Τεράστιο ενδιαφέρον συμμετεχόντων για το Sanremo Giovani

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το Sanremo Giovani με ένα νέο ρεκόρ να επιβραβεύει την απόφαση του καλλιτεχνικού διευθυντή Amadeus να φέρει την κατηγορία Νέες Προτάσεις (Nuove Proposte) στο πασίγνωστο φεστιβάλ του Sanremo. 842 ενδιαφερόμενοι εκδήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στην κατηγορία αυτή. 163 περισσότερες προτάσεις σε σχέση με πέρσι υπεβλήθησαν στη μουσική επιτροπή, με την αύξηση αυτή να αγγίζει το 24%.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν 743 τραγουδιστές (420 άντρες και 323 γυναίκες) και 99 γκρουπ. Από τον Ιταλικό Νότο οι περισσότερες αιτήσεις συμμετοχής (365, που αντιστοιχούν στο 43,35%), ο Βορράς ακολουθεί με 299 (35,51%), ενώ το Κέντρο θα έχει 167 εκπροσώπους στη μεγάλη γιορτή του ιταλικού τραγουδιού (19,83%). Εκπροσώπηση θα έχουν και οι Ιταλοί του εξωτερικού με 11 διαγωνιζόμενους να διεκδικούν το χρυσό εισιτήριο για την τελική 60αδα.

Η μουσική επιτροπή υπό την προεδρία του Amadeus ως καλλιτεχνικού διευθυντή, που αποτελείται από τον Claudio Fasulo, τον Gianmarco Mazzi, τον Massimo Martelli και τον Leonardo De Amicis θα προχωρήσει, αρχικά,  στην επιλογή των πρώτων 60 καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στις οντισιόν που θα πραγματοποιηθούν στη Ρώμη στις 3 Νοεμβρίου στο Teatro delle Vittorie.

Στο τέλος των οντισιόν 20 γκρουπ και καλλιτέχνες θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στην ημιτελική φάση του θεσμού. Οι ημιτελικοί του Sanremo Giovani θα προβληθούν σε 4 διαφορετικά επεισόδια μέσα από την τηλεόραση του RAI στις 16,23,30 Νοεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου. Μετά το πέρας της διαδικασίας αυτής θα έχουν προκύψει οι 10 φιναλίστ του Sanremo Giovani, οι οποίοι θα ανανεώσουν το ραντεβού τους με το ιταλικό κοινό για τις 19 Δεκεμβρίου και τον μεγάλο τελικό.

Οι 5 πρώτοι του μεγάλου τελικού της 19ης Δεκεμβρίου θα κληθούν να συμμετάσχουν στο Teatro Ariston τον Φεβρουάριο και τον τελικό της κατηγορίας Nuove Proposte. Στη σκηνή του Φεστιβάλ του Sanremo θα διαγωνιστούν, εκτός από τους 5 νικητές του Sanremo Giovani, 2 καλλιτέχνες από την ευρύτερη περιοχή της πόλης της Λιγουρίας καθώς και ο νικητής του Sanremo Young.

Εν αναμονή εξελίξεων για το Φεστιβάλ του Sanremo 2020 ποιούς καλλιτέχνες θα θέλατε να δείτε στη σκηνή του Teatro Ariston τον Φεβρουάριο ;

πηγή: rai.it

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *