Ουγγαρία: Το A Dal επιστρέφει για το 2020, χωρίς όμως σύνδεση με την Eurovision | Αποσύρεται από τον διαγωνισμό;

Πριν από λίγη ώρα η δημόσια τηλεόραση της Ουγγαρίας, ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση του A Dal 2020. Του μουσικού δηλαδή διαγωνισμού που από το 2012  αποτελεί τον εθνικό τελικό της χώρας, για την Eurovision. Στους κανονισμούς όμως του A Dal 2020 δεν αναφέρεται τίποτα για την Eurovision 2020, ενώ και οι όροι του, είναι τέτοιοι που φαίνεται πως δεν πρόκειται να έχει καμία σύνδεση με την συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision. Είναι αυτό σημάδι ότι η Ουγγαρία αποσύρεται από τον επόμενο διαγωνισμό; Ή απλά η Ουγγαρία θα επιλέξει την συμμετοχή της με απευθείας ανάθεση, όπως έπραξε για τελευταία φορά το 2011;

Το A Dal είναι ένα από τα πιο πετυχημένα προγράμματα της ουγγρικής δημόσιας τηλεόρασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τελικό του A Dal 2019 είχε μεγαλύτερη τηλεθέαση, τόσο από τον ημιτελικό στον οποίο εμφανίστηκε ο Joci Papai, όσο και από τον τελικό της Eurovision.

Η δημόσια τηλεόραση λοιπόν της Ουγγαρίας, θα διοργανώσει και φέτος το A Dal, χωρίς όμως αυτό να είναι ο εθνικός τελικός της χώρας για την Eurovision, όπως συνέβη τα προηγούμενα οχτώ χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στους κανονισμούς που δημοσιεύθηκαν σήμερα, δεν αναφέρεται λέξη για τον διαγωνισμό της Eurovision, ενώ είναι επιτρεπτές συμμετοχές που έχουν κυκλοφορήσει από τη 1 Μαρτίου 2019, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους κανονισμούς της EBU, που επιτρέπουν την συμμετοχή σε τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει μόνο μετά την 1 Σεπτεμβρίου!

Ο νικητής του A Dal 2020, θα λάβει ως έπαθλο ένα χρηματικό ποσό, το δικαίωμα συμμετοχής σε δύο πολύ μεγάλα μουσικά events της χώρας, αλλά και διαφημιστικό χρόνο για την προώθηση του τραγουδιού του, στο δημόσιο ραδιόφωνο της Ουγγαρίας.

Ο πρώτος και μοναδικός αποκλεισμός της Ουγγαρίας στο φετινό διαγωνισμό είναι ο λόγος που η δημόσια τηλεόραση της χώρας θέλει να αποσυρθεί από την επόμενη Eurovision; Μήπως η αποσύνδεση του A Dal από την συμμετοχή στην Eurovision έχει να κάνει με μία ενδεχόμενη αναβάθμιση που θέλουν να κάνουν στο εγχώριο φεστιβάλ τους; Ή μήπως όντως η δημόσια τηλεόραση της Ουγγαρίας θέλει να ακολουθήσει την ευρωσκεπτικιστική πολιτική του πρωθυπουργού της χώρας, Victor Orban, και δεν πρόκειται να λάβει μέρος στο Ρότερνταμ;

Όποια και να είναι η απάντηση σύντομα θα την γνωρίζουμε. Μέχρι τότε θυμηθείτε για μία ακόμα φορά την φετινή συμμετοχή της Ουγγαρίας στο διαγωνισμό, με τον Joci Papai, που δεν κατάφερε όμως να προκριθεί στον τελικό:

Πηγή: Escbubble
2 ΣΧΟΛΙΑ

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο μας άρθρο, οι κανονισμοί του A Dal δεν ανέφεραν πουθενά τον […]

  2. […] σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο μας άρθρο, οι κανονισμοί του A Dal δεν ανέφεραν πουθενά τον […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *