Ουκρανία: Στις 22 Φεβρουαρίου επιλέγει για το Ρότερνταμ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ουκρανία θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision μέσω εθνικής επιλογής, του γνωστού σε όλους μας Vidbir. Στις 22 Φεβρουαρίου η Ουκρανία θα επιλέξει την συμμετοχή της για τον Ρότερνταμ, ευελπιστώντας αυτή τη φορά να μην υπάρξουν τα φετινά παρατράγουδα.

Νωρίτερα σήμερα, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός UA: PBC αποκάλυψε τις ημερομηνίες των διαδικασιών αλλά και κάποιες νέες αλλαγές στους κανόνες.

Πρώτον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του καναλιού, οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες και συνθέτες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους από σήμερα μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μέσω του συνδέσμου που θα βρείτε ΕΔΩ. Επιπλέον, λόγω της απόσυρσης της χώρας από τον προηγούμενο διαγωνισμό στο Τελ Αβίβ, η UA: PBC συμπεριλαμβάνει ρητά,ανάμεσα στους κανόνες συμμετοχής στον εθνικό τελικό,ότι: οι υποψήφιοι καλλιτέχνες, οι οποίοι μπορεί να είναι μεμονωμένοι τραγουδιστές ή γκρουπς, δεν θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει καλλιτεχνικές εμφανίσεις στη Ρωσία από το 2014, δεν θα πρέπει να έχουν προγραμματίσει μελλοντικές εμφανίσεις σε αυτή τη χώρα κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, ενώ οι καλλιτέχνες που έχουν επισκεφθεί την επικράτεια της Κριμαίας δεν έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν καν συμμετοχή,σύμφωνα και με την ουκρανική νομοθεσία.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Vidbir 2020 θα μεταδοθεί από το ιδιωτικό κανάλι STB και την παραγωγή θα αναλάβουν οι Ruslan Quinta και Natalia Franchuk ενώ θα παρουσιαστούν από τον Sergey Pritula. ταυτόχρονα, το STB θα χρηματοδοτήσει τον νικητή και εκπρόσωπο της χώρας.

Το Vidbir 2020 θα αποτελείται ξανά από τρία ζωντανά σόου και συγκεκριμένα δύο ημιτελικούς, στις 8 και 11 Φεβρουαρίου και έναν Μεγάλο Τελικό στις 22 Φεβρουαρίου.

Πέρυσι, όλοι θυμόμαστε την Maruv να κερδίσει το Vidbir 2019 με το “Siren” αλλά τελικά απέτυχε να πετάξει μέχρι το Τελ Αβίβ λόγω σύγκρουσης της συμμετοχής της με τους κανόνες του διαγωνισμού. Ας θυμηθούμε παρακάτω ξανά την ερμηνεία και το τραγούδι της Maruv:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *