Γεωργία: Η κριτική επιτροπή του “Georgian Idol”

Την περασμένη εβδομάδα, η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Γεωργίας (GPB) ανακοίνωσε τους κανόνες της για την επικείμενη σεζόν του საქართველოს ვარსკვლავი (Georgian Idol), το γεωργιανό franchise της σειράς Idol. Για δεύτερη χρονιά η Γεωργία θα χρησιμοποιήσει αυτό τη μέθοδο προκειμένου να επιλέξει τον εκπρόσωπο της στην Eurovision 2020, με μοναδική διαφοροποίηση σε σχέση με φέτος, ότι το τραγούδι θα είναι ένα (με εσωτερική επιλογή) και θα ανακοινωθεί στον τελικό του talent show, ερμηνευόμενο από τον νικητή του talent show.

Σήμερα το πρωί, η GPB ανακοίνωσε τα τέσσερα μέλη της κριτικής επιτροπής, που θα επιβλέπουν τη φάση των τριών επεισοδίων των auditions, αλλά και θα καθοδηγήσουν τους δέκα φιναλίστ στα lives. Τα τέσσερα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι:

  • Natia Todua, τραγουδίστρια που έχει κάνει σημαντική καριέρα και στην Γερμανία μετά την νίκη της στο The Voice of Germany το 2016.
  • Tinatin Berdzenishvili, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της GPB και head of delegagion της Γεωργίας στον Διαγωνισμό της Eurovision.
  • David Evgenidze, συνθέτης. Ήταν ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής για την συμμετοχή της χώρας στην Junior Eurovision 2019. Θα αναλάβει την επίβλεψη της επιλογής του τραγουδιού για την Eurovision 2020.
  • David Aladashvili, μουσικός-πιανίστας.

Φέτος, ο Oto Nemsadze κέρδισε τον Georgian Idol και με το “Keep on Going” εκπροσώπησε την Γεωργία στο Τελ Αβίβ, καταλαμβάνοντας εκεί την 14η θέση στον πρώτο ημιτελικό. Όπως ο ίδιος δήλωσε, λίγο μετά το τέλος του διαγωνισμού, το τραγούδι του είχε πολιτικό μήνυμα και στρέφονταν κατά της Ρωσίας και της πολιτικής της στην χώρα του.

Το Georgian Idol θα ξεκινήσει το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 στις 22:00 ώρα Γεωργίας. Πρόκειται ουσιαστικά για τον πρώτο εθνικό τελικό της σεζόν!

πηγή: esc-united
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *