Ελλάδα: Νέα συνάντηση της ΕΡΤ για την επιλογή της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2020 | ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ δεν θέλει όπως φαίνεται να περιμένει την αλλαγή της χρονιάς για να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιλογή της συμμετοχής μας στην Eurovision 2020, κάτι που συνήθιζε η ελληνική δημόσια τηλεόραση τα προηγούμενα χρόνια, αφού ήδη πραγματοποίησε και το δεύτερο meeting για το σκοπό αυτό.

Το δεύτερο meeting της ΕΡΤ για την Eurovision 2020

Την Πέμπτη 17/10 στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ουσιαστικά συνάντηση, για την χάραξη της στρατηγικής της ΕΡΤ, όσο αφορά την Eurovision 2020, αλλά και την ελληνική εκπροσώπηση σε αυτήν.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που δίνει η νέα διοίκηση στο project Eurovision, είναι ότι σε αυτό το meeting συμμετείχε ο διευθύνων σύμβουλος, μέλη του Δ.Σ., η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ κ.α.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, το ενδεχόμενο ενός εθνικού τελικού με διάφορους καλλιτέχνες αυτή την στιγμή φαίνεται να απομακρύνεται οριστικά. Όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, η ΕΡΤ προσανατολίζεται στην απευθείας ανάθεση ενός καλλιτέχνη και στην συνέχεια ανεύρεσης του τραγουδιού μέσω open call, χωρίς όμως να αποκλείεται φυσικά και η απευθείας επιλογή και στο τραγούδι, εφόσον βρεθεί κάτι πολύ καλό.

Στόχος της ΕΡΤ είναι η κατάκτηση μιας θέση στην πρώτη δεκάδα, κάτι που θα μας ξαναβάλει δυναμικά στο παιχνίδι και ως εκ τούτου προσανατολίζονται στην ανεύρεση συνεργατών, με εμπειρία και με αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα στο διαγωνισμό.

Η ΕΡΤ όμως θέλει να εκμεταλλευθεί και τηλεοπτικά τον διαγωνισμό στο πρόγραμμα της και έτσι αναζητά ιδέες και τρόπους αξιοποίησης ενός προγράμματος από τα λίγα που διαθέτει, που σημειώνουν τόσο μεγάλη τηλεθέαση.

Η κα Μαρία Κουφοπούλου, διευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της μας είπε ότι οι συζητήσεις προχωράνε και η ΕΡΤ ήδη ετοιμάζεται για την συμμετοχή της στο Ρότερνταμ.

Νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες

Τις επόμενες ημέρες πάντως θα υπάρξει και νέο meeting στην ΕΡΤ και ίσως τότε θα έχουμε και τις πρώτες σημαντικές εξελίξεις, ως προς τον καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Μετά πάντως τους τελευταίους αποτυχημένους πειραματισμούς μας, νομίζουμε ότι είναι η ώρα η ΕΡΤ να επιστρέψει με κάτι φρέσκο και δυναμικό, στα δεδομένα του 2020, με μία σωστή φωνή και μια έξυπνη σκηνική παρουσία.  Αυτό είναι και ότι ζητούν όλοι οι ξένοι fans από εμάς.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2020!

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] σας γράψαμε και σε προηγούμενα άρθρα μας, το ενδεχόμενο ενός ανοιχτού εθνικού τελικού (με […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *