Ελλάδα: Οι προθέσεις της ΕΡΤ για την Eurovision 2020 | ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Δειλά δειλά, η ΕΡΤ έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό για την επιλογή της συμμετοχής της στην Eurovision 2020. Ήδη, την εβδομάδα που μας πέρασε έγινε και η πρώτη συζήτηση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, στην οποία μάλιστα συμμετείχε η ανώτατη ηγεσία της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης. Οριστική απόφαση ακόμη δεν έχει παρθεί για τον τρόπο που θα γίνει η ανάδειξη του εκπροσώπου και της συμμετοχής μας, αν και δεν πρόκειται να αργήσει.

Ποιο το επικρατέστερο σενάριο για την επιλογή της ελληνικής συμμετοχής;

Όπως σας είπαμε μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής μας στην Eurovision 2020. Υπάρχουν όμως προθέσεις. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας, αν και υπήρξε ως πρόταση, το σενάριο του εθνικού τελικού, με διάφορους καλλιτέχνες φαίνεται να απομακρύνεται.

Αυτό που δείχνει ως πιθανότερο σενάριο τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς οι συζητήσεις συνεχίζονται και όλα μπορεί να ανατραπούν, είναι η επιλογή ενός καλλιτέχνη με απευθείας ανάθεση και στην συνέχεια η επιλογή του τραγουδιού να γίνει σε μία εκπομπή για το σκοπό αυτό, με την συμμετοχή του κοινού, αλλά και μίας κριτικής επιτροπής. Η ΕΡΤ εφόσον προχωρήσει σε αυτή την μέθοδο, θα ανακοινώσει πολύ πιο σύντομα από ότι συνήθως τον καλλιτέχνη και στην συνέχεια θα προβεί σε δημόσιο κάλεσμα στους δημιουργούς, για υποβολή τραγουδιών για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη.

Φυσικά, αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο, δεν αποκλείεται όμως να επιλεγεί τόσο ο καλλιτέχνης, όσο και το τραγούδι με εσωτερική επιλογή, όπως ακριβώς συνέβη και φέτος με την Κατερίνα Ντούσκα και το Better Love.

Για ποιους λόγους δεν προκρίνεται η λύση του εθνικού τελικού;

Η ΕΡΤ θεωρεί ότι τα τελευταία αποτελέσματα της χώρας μας στο διαγωνισμό, δεν επιτρέπουν την προσέλκυση αξιόλογων συμμετοχών στο ενδεχόμενο ενός ανοιχτού εθνικού τελικού. Έτσι, το βραχυπρόθεσμο σχέδιο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, είναι η σε πρώτη φάση βελτίωση των επιδόσεων μας (με αρχή το 2020) και η διοργάνωση ενός εθνικού τελικού σε 3-4 χρόνια, όταν το ενδιαφέρον από πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες και δημιουργούς θα είναι μεγαλύτερο.

Πολύ σύντομα και η επιλογή του project manager της Eurovision 2020

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο μας άρθρο η ΕΡΤ σκοπεύει να τοποθετήσει project manager ως εξωτερικό συνεργάτη, που θα αναλάβει ουσιαστικά εκτελεστικός διευθυντής του όλου εγχειρήματος. Για την ανεύρεση χορηγιών, για την επιλογή των συνεργατών, του καλλιτέχνη κλπ.

Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις ήδη ως προς τα πιθανά πρόσωπα και σύντομα η ΕΡΤ θα κλείσει και το ζήτημα αυτό. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η συμμετοχή του Δημήτρη Παπαδημητρίου στις διαδικασίες επιλογής και της φετινής μας συμμετοχής, αφού ως μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας, έχει αναλάβει υπεύθυνος για όλα τα μουσικά προγράμματα της ΕΡΤ.

Οι όποιες συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και πολύ σύντομα, μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε και τις όποιες επίσημες ανακοινώσεις!

Μείνετε στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική συμμετοχή στο Ρότερνταμ!

2 ΣΧΟΛΙΑ

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] να απομακρύνεται οριστικά. Όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, η ΕΡΤ προσανατολίζεται στην απευθείας ανάθεση ενός […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *