Ελλάδα: Ποιος θα αναλάβει το project Eurovision στην ΕΡΤ; | ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η μία χώρα μετά την άλλη ανακοινώνει τις προθέσεις της για τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής της, στην Eurovision 2020. Αν και σχετικά νωρίς για τα δεδομένα της ΕΡΤ, το νέο Δ.Σ. έκανε μία πρώτη συζήτηση για το θέμα τις προηγούμενες ημέρες και έλαβαν τις πρώτες αποφάσεις, τις οποίες και το EurovisionFun σας παρουσιάζει αποκλειστικά.

Ποιος ο ρόλος του Δημήτρη Παπαδημητρίου;

Όπως θα θυμάστε ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου ο οποίος παρέμεινε και στο νέο Δ.Σ. της ΕΡΤ, ήταν αυτός που είχε αναλάβει υπεύθυνος του project Eurovision για την φετινή μας συμμετοχή. Ήταν αυτός που προέδρευε της επιτροπής έργου που είχε συστήσει η ΕΡΤ και επέλεξε τελικά την Κατερίνα Ντούσκα και το Better Love, προκειμένου να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Τελ Αβίβ.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θα παραμείνει ως υπεύθυνος όλων των μουσικών προγραμμάτων της ΕΡΤ. Σε αυτά περιλαμβάνεται και η ΕΡΑ, αλλά και όλα τα υπόλοιπα μουσικά προγράμματα που περιλαμβάνονται στην ελληνική δημόσια τηλεόραση.

Τι θα γίνει με το project Eurovision;

Όσο αφορά τώρα την ελληνική συμμετοχή για την Eurovision 2020, αυτό που προτάθηκε και φαίνεται να προχωράει αυτή την στιγμή, είναι να τοποθετηθεί ένας project manager, ως εξωτερικός συνεργάτης, που θα αναλάβει ουσιαστικά ως εκτελεστικός διευθυντής. Για την ανεύρεση χορηγιών, για την επιλογή των συνεργατών, του καλλιτέχνη κλπ. Αυτός το πιθανότερο είναι να είναι κάποιος που δεν ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της ΕΡΤ. Είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιούν και άλλες χώρες . Το Δ.Σ. της ΕΡΤ πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα εκμεταλλευτεί περισσότερο το προϊόν, αλλά θα αυξήσει και τις πιθανότητες επιτυχίας της συμμετοχής μας στο διαγωνισμό, τοποθετώντας έναν άνθρωπο που γνωρίζει από το μουσικό γίγνεσθαι.

Την ίδια πρακτική σκέφτεται να ακολουθήσει η ΕΡΤ και σε άλλα εμπορικά προγράμματα που διαθέτει, όπως πχ είναι οι αθλητικές διοργανώσεις (αγώνες ποδοσφαίρου κυρίως). Αυτό τουλάχιστον μέχρι να γίνει η εθελούσια έξοδος και η πρόσληψη νέου προσωπικού, που θα διαθέτει τις κατάλληλες γνώσεις να διαχειριστούν τέτοια projects.

Φυσικά το γραφειοκρατικό/θεσμικό κομμάτι παραμένει στις διεθνείς σχέσεις της ΕΡΤ, αλλά το καλλιτεχνικό και εμπορικό του σκέλος μετατοπίζεται στον project manager που θα επιλεγεί.

Πως θα γίνει η επιλογή του εκπροσώπου μας;

Παρά τα όσα ακούστηκαν και γράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, η ΕΡΤ δεν έχει καταλήξει στον τρόπο που θα επιλεγεί ο καλλιτέχνης που θα μας εκπροσωπήσει και ούτε έγινε κάποια συζήτηση για το θέμα αυτό. Προφανώς και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αλλά όσο ο χρόνος περνά, τόσο το σενάριο εθνικός τελικός απομακρύνεται. Οι όποιες πάντως αποφάσεις θα ληφθούν σύντομα και έτσι και η Ελλάδα θα ξεκινήσει επισήμως τις προετοιμασίες για την συμμετοχή της στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ευελπιστώντας τι άλλο, από το να καταφέρει μετά από έξι χρόνια να επιστρέψει στην αριστερά πλευρά του βαθμολογικού πίνακα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] γράψαμε και σε προηγούμενο μας άρθρο η ΕΡΤ σκοπεύει να τοποθετήσει project manager ως εξωτερικό […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *