Ιρλανδία: 50 χρόνια μετά την νίκη της θείας τους, Dana, οι The Rua φαβορί να συμμετάσχουν στην Eurovision 2020!

Διαβάσαμε στην The Sun, αλλά και σε άλλα ιρλανδικά μέσα ότι φαβορί για να εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στην Eurovision 2020 είναι μία μπάντα, οι The Rua. Τα τρία αδέρφια που αποτελούν τους The Rua είναι ανίψια της πρώτης νικήτριας του διαγωνισμού για την Ιρλανδία, Dana!

Ποιοι είναι οι The Rua;

Εκτός όμως από την διάσημη θεία, οι The Rua έχουν στο ενεργητικό τους πολλές επιτυχίες από το 2013 όταν και δημιουργήθηκαν, ενώ το τελευταίο τους single μπήκε στο τοπ50 του Billboard στις ΗΠΑ.

Τους The Rua αποτελούν οι Roseanna Brown, Alanna Brown και Jonathan Brown. Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Γούινσδορ της Αγγλίας, αλλά από γονείς με ιρλανδική καταγωγή. Οι κριτικοί τους χαρακτήρισαν το ύφος της μουσικής τους, κάτι μεταξύ Taylor Swift και Cranberries.

Δύο ήταν οι μεγάλες στιγμές στην καριέρα τους. Φέτος, όταν ήταν το opening act για τις συναυλίες της περιοδείας των Westlife στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, αλλά και η συμμετοχή και των τριών στο καστ των ταινιών του Harry Potter. Έχουν συμμετάσχει και σε άλλες διάσημες κινηματογραφικές παραγωγές (Maleficent, The Crown κ.α.).

Στόχος τους η Eurovision 2020

H Irish Sun αποκαλύπτει ότι οι The Rua έχουν θέσει τα βλέμματά τους στην Eurovision 2020, τον ερχόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ, ακριβώς 50 χρόνια από τότε που η Dana, γνωστή και ως Rosemary Scallon, κέρδισε για την Ιρλανδία και πάλι επί ολλανδικού εδάφους, με το All Kinds Of Everything. Πετυχαίνοντας την πρώτη από τις εφτά νίκες της βασίλισσας στο διαγωνισμό.

Η ημερομηνία λήξης  για την υποβολή τραγουδιού στην RTE για την επιλογή της συμμετοχής της Ιρλανδίας στην Eurovision 2020 ήταν η περασμένη Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έχει ορίσει να κάνει την επιλογή του μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Μεγάλο ενδιαφέρον στην Ιρλανδία για το Ρότερνταμ

Μια πηγή της ιρλανδικής δημόσιας τηλεόρασης δήλωσε στην The Sun:

Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση φέτος στην RTE για την συμμετοχή μας στην Eurovision. Είναι πολλές οι πιθανότητες η Ιρλανδία να μπορέσει να πρωτεύσει στις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών στην Ολλανδία, 50 χρόνια μετά την επέτειο της πρώτης μας νίκης με την Dana και πάλι εκεί. Θα υπήρχε ένα τεράστιο ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ για τα ανίψια της Dana που θα πάρουν τη θέση της ακριβώς 50 χρόνια αργότερα και θα εκπροσωπήσουν την Ιρλανδία στη Eurovision.

Στην πρόσκληση της, η RTE τόνισε ότι ο εκπρόσωπος της Ιρλανδίας στην Eurovision πρέπει να έχει “προηγούμενη εμπειρία σε εμφανίσεις στο κοινό μπροστά σε μεγάλα πλήθη. Η σιγουριά και η επαγγελματική συμπεριφορά είναι σαφή πλεονεκτήματα”.

Η Dana υποστηρίζει τους The Rua

Η Alanna Brown είπε ότι η θεία τους, τους έχει υποστηρίξει από την αρχή, για να φτάσουν στην κορυφή. “Ήταν πάντα πολύ υποστηρικτική και αν έχουμε οποιεσδήποτε ερωτήσεις πηγαίνουμε σε αυτήν.”

Η Roseanna πρόσθεσε: ” Θέλει να πατάμε στα έξι πόδια μας και δεν ήθελε να μας παρεμποδίσει με κανέναν τρόπο. Είναι εκεί για να μας στηρίξει, το ξέρουμε αυτό. Ενδιαφέρεται για τα τραγούδια, σε ό, τι κάνουμε και είναι εκεί για να μας δώσει συμβουλές. Θέλει να έχουμε την ελευθερία να είμαστε οι The Rua, και αυτό είναι βασικό”.

Η 18χρονη Dana πετυχαίνει την πρώτη νίκη της Ιρλανδίας

Η Dana ήταν μόλις 18 ετών όταν η καριέρα της εκτοξεύτηκε διεθνώς το 1970, κερδίζοντας το διαγωνισμό μπροστά σε ένα τηλεοπτικό ακροατήριο 200 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το 1999 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής, ούσα η πρώτη νικήτρια της Eurovision που πέτυχε κάτι τέτοιο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η Dana θα μπορούσε να επιστρέψει στο Ρότερνταμ στην Ολλανδία τον επόμενο Μάιο, σε μικρή απόσταση από τη Χάγη που πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός το 1970, για να ξαναζήσει το θρίαμβο της Eurovision, μέσω των ανιψιών της αυτή τη φορά.

Εκτός από την 68χρονη θεία τους, οι The Rua μπορούν να στηρίζονται και στην βοήθεια του Louis Walsh, γνωστού μάνατζερ, αλλά και κριτή του X Factor UK!

Πηγή: The Sun
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *