Ισλανδία: 157 συμμετοχές υπεβλήθησαν για το Söngvakeppnin 2020

Ένα σύνολο 157 τραγουδιών υπεβλήθησαν στο κρατικό κανάλι της Ισλανδίας RÚV ενόψει της ισλανδικής επιλογής για τη Eurovision 2020, όλα ελπίζοντας να διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό Söngvakeppnin 2020 του Φεβρουαρίου. Η περίοδος αιτήσεων ήταν ανοιχτή μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Για την ακρίβεια, το σύνολο των αιτήσεων φέτος ξεπερνάει κατά 20% το αντίστοιχο περσινό.

Όλα τα τραγούδια θα αξιολογηθούν από μια επταμελή επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από στελέχη του RÚV, επαγγελματίες μουσικούς, συνθέτες και στιχουργούς. Κατά τη διαδικασία ακρόασης των τραγουδιών, η επιτροπή δε θα γνωρίζει ούτε τους τραγουδιστές ούτε τους συνθέτες αυτών.

Τα δέκα καλύτερα τραγούδια που θα επιλέξουν οι ειδικοί, θα αποκαλυφθούν τον Ιανουάριο. Ακολούθως, στις 8 και 15 Φεβρουαρίου θα λάβουν μέρος στους δύο ημιτελικούς που θα γίνουν στο συνεδριακό κέντρο Háskólabíó του Ρέικιαβικ. Δύο τραγούδια από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό της 29ης Φεβρουαρίου που θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο Laugardalshöll. Το κρατικό κανάλι RÚV διατηρεί το δικαίωμα να δώσει μια wild-card για τον τελικό σε κάποιο από τα 6 τραγούδια που απέτυχαν να περάσουν στην τελική φάση,

Στους ημιτελικούς όλα τα τραγούδια πρέπει να ερμηνευτούν στα ισλανδικά. Αντιθέτως, στον τελικό οι καλλιτέχνες πρέπει να ερμηνεύσουν τα τραγούδια στη γλώσσα που σκοπεύουν να τα τραγουδήσουν τον Μάιο στην Ολλανδία σε περίπτωση που κερδίσουν τον εθνικό τελικό της Ισλανδίας. Ο νικητής του Söngvakeppnin 2020 θα εκπροσωπήσει την Ισλανδία στον 60ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα λάβει χώρα στην Ahoy Arena του Ρότερνταμ.

Στην 64η έκδοση του διαγωνισμού που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ τον περασμένο Μάιο, την Ισλανδία εκπροσώπησαν οι εκκεντρικοί Hatari με το τραγούδι Hatrið mun sigra καταλαμβάνοντας τη 10η θέση με 232 πόντους. Το πλασάρισμα των Hatari στο Ισραήλ ήταν το καλύτερο την τρέχουσα δεκαετία για τη νησιωτική χώρα της βόρειας Ευρώπης.

πηγή: eurovoix.com

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *