Κύπρος: Δύο άνδρες και μια γυναίκα υποψήφιοι για την Eurovision 2020 | ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Έχουμε ήδη μπει στον Οκτώβριο, γνωρίζουμε τον πρώτο συμμετέχοντας της Eurovision 2020 και το ΡΙΚ που μας έχει συνηθίσει σε ανακοινώσεις μέσα στο φθινόπωρο εργάζεται πυρετωδώς για την επόμενη συμμετοχή της Κύπρου στο διαγωνισμό. Δύο άνδρες αλλά και μια γυναίκα, σε αντίθεση με όσα ακούστηκαν για αποκλειστικό ενδιαφέρον του ΡΙΚ σε άνδρες καλλιτέχνες, είναι στο μικροσκόπιο των ανθρώπων της κυπριακής δημόσιας τηλεόρασης, προκειμένου να αναλάβουν το βαρύ φορτίο της εκπροσώπησης της χώρας στο Ρότερνταμ.

Ποιος θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Ρότερνταμ;

Το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών για την εκπροσώπηση της Κύπρου στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision είναι μεγάλο και αυτό όχι άδικα. Το ΡΙΚ μετράει πέντε συνεχόμενες προκρίσεις στον τελικό, ένα ρεκόρ που λίγες χώρες έχουν, μια δεύτερη θέση, αλλά και συμμετοχές που χαρακτηρίζονται από καλλιτεχνική και σκηνοθετική αρτιότητα. Ποιος λοιπόν δεν θα ήθελε να χριστεί διάδοχος της Ελένης Φουρέιρα ή της Τάμτα;

Στο κομμάτι αυτό το ΡΙΚ βρίσκεται στα τελικά στάδια επιλογής και πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στο μήνα, θα θελήσει να οριστικοποιήσει τον καλλιτέχνη με τον οποίο θα διαγωνιστεί στην σκηνή του Ahoy Rotterdam, φθάνοντας στον τελικό για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Αυτή την στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυπριακής δημόσιας τηλεόρασης είναι τρεις καλλιτέχνες, οι οποίοι και βολιδοσκοπούνται. Είναι δύο άνδρες και μία γυναίκα, αμφότεροι νέοι, ταλαντούχοι και πολλά υποσχόμενοι. Το ποιος τελικά θα επιλεγεί, θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από το τραγούδι. Όπως είχαμε γράψει εξάλλου και σε προηγούμενο άρθρο μας, στο ΡΙΚ επιθυμούν να επιλέξουν πρώτα το τραγούδι και στην συνέχεια τον καλλιτέχνη. Έτσι, αυτός που τελικά θα επιλεγεί θα είναι αυτός που θα μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα το τραγούδι που θα προτιμηθεί.

Μεγάλο το ενδιαφέρον από τους δημιουργούς

Η επαγγελματική δουλειά της κυπριακής αποστολής τα τελευταία χρόνια στο διαγωνισμό, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον σημαντικών δημιουργών, που χωρίς το ΡΙΚ να έχει προκηρύξει κάποια διαδικασία υποβολής τραγουδιών, έχουν εμπιστευθεί τα κομμάτια τους στην κυπριακή δημόσια τηλεόραση, θέλοντας να διεκδικήσουν την κυπριακή εκπροσώπηση στην Ολλανδία.

Το επίπεδο των τραγουδιών που έχουν κατατεθεί στο ΡΙΚ είναι αρκετά υψηλό και έτσι και εδώ υπάρχουν δύο τρεις πολύ αξιόλογες συνθέσεις, που εξετάζονται. Φυσικά μέχρι να καταλήξουν κάπου, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Το εντυπωσιακό όμως είναι το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε από εγχώριους και μη δημιουργούς, πολλοί εξ αυτών καταξιωμένοι στο χώρο, που έχουν εμπειρία στον διαγωνισμό.

Πρόωρη η ονοματολογία

Η ονοματολογία που υπάρχει στα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες είναι πρόωρη, αλλά και όχι ακριβής στο σύνολο της. Σύμφωνα με τα παραπάνω το τοπίο είναι ακόμα αρκετά ρευστό και τα δεδομένα αλλάζουν από ημέρα σε ημέρα, κάνοντας ανέφικτη την όποια σοβαρή πρόβλεψη.

Αυτό που μπορούμε να σας πούμε με βεβαιότητα είναι ότι όποιον από τους τρεις καλλιτέχνες επιλέξει τελικά το ΡΙΚ, θα έχει και το 2020 μία δυνατή εκπροσώπηση, με ένα λαμπερό καλλιτέχνη που για μία ακόμα χρονιά θα τραβήξει τα φώτα και τα βλέμματα της Ευρώπης πάνω του. Εξάλλου, αυτό είναι και το ζητούμενο.

Το EurovisionFun θα σας ενημερώσει για ότι νεότερο υπάρξει σε σχέση με την κυπριακή εκπροσώπηση στην Eurovision 2020!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Χοσέ
    Χοσέ says:

    Γεια σας γεια σας!!!
    Άντε καλέ να δούμε κανα στοιχείο να χουμε να χαιρόμαστε… (Ή να βριζόμαστε)… Τί μια γυναίκα δυο άνδρες ενας σκύλος…
    Αγωνιαμε.. ναι ναι αγωνιαμε.. γιατι σε μια γωνία καθομαστε και περιμενουμε τις επιλογες των δύο χωρών μας…
    Χώσε κυριε αρθρογράφε,. Χώσε..
    Δώσε τα ονόματα ….
    Να δούμε τι ετοιμαζει για ακομη μια φορά η Κυπρος μας… Γιατί απο την Ελλάδα ααα αααχχχ…

    Άντε να δούμε τι θα γινει και μ αυτούς…

    Φιλουθια

    Απ’το Χοσέ, για σέ…

    Απάντηση

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] επιβεβαιώθηκε και το δικό μας ρεπορτάζ, όταν πριν λίγους μήνες γράφαμε ότι δύο άνδρες και μία […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *