Ολλανδία: Το κόμμα DENK προσκαλεί την Παλαιστίνη στην Eurovision

Οι εκπρόσωποι του πολιτικού κόμματος DENK στο συμβούλιο της πόλης του Ρότερνταμ, έθεσαν το ερώτημα προς τον δήμαρχο και το εκτελεστικό συμβούλιο της πόλης για την αποδοχή της Παλαιστίνης στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία τον Μάιο του 2020.

Στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, θα θέλαμε επίσης να δούμε την Παλαιστίνη να συμμετέχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Κάθε χώρα που είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοφωνίας (EBU) μπορεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό. Η Αίγυπτος, η Αλγερία, το Μαρόκο, η Τυνησία και η Λιβύη είναι επίσης μέλη.

Οι 4 εκπρόσωποι του κόμματος πρόσθεσαν επίσης ότι:

Στο πλαίσιο της σύνδεσης και της αμοιβαίας αποδοχής, είναι η ιδανική στιγμή να εμπλακεί η Παλαιστίνη στον διαγωνισμό.

Ο δήμος του Ρότερνταμ δεν έχει δικαίωμα στο ποιες χώρες μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και ποιες όχι, καθώς αυτό καθορίζεται από την EBU. Ως εκ τούτου, τα μέλη του συμβουλίου της DENK ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο να ασκήσει πίεση στο δημόσιο κανάλι της χώρας NPO για να προσκαλέσει την Παλαιστίνη στον διαγωνισμό.

Το πολιτικό κόμμα DENK εδρεύει στην Ολλανδία και αυτοαποκαλείται ως “κίνημα”. Ιδεολογικά στηρίζεται στην αποδοχή μεταξύ των ανθρώπων, μέσα σε μια δίκαιη κοινωνία που στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο. Παράλληλα, στόχος του είναι η εξάλειψη του ρατσισμού κατά των μεταναστών και η ποικιλομορφία στην εκπαίδευση. Το κόμμα έχει κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων, για στενή σχέση με το συντηρητικό κόμμα του Ερντογάν στην Τουρκία.

Η Παλαιστίνη στην Eurovision

Ο δημόσιος τηλεοπτικός φορέας της Παλαιστίνης, PBC, αποτελούσε συνδεδεμένο μέλος της EBU. Το 2007, υπέβαλε αίτηση για πλήρη ένταξη και άρα να έχει δικαίωμα συμμετοχής και στην Eurovision, η οποία εν τέλει απορρίφθηκε καθώς δεν πληρούσε τα προαπαιτούμενα κριτήρια.

Το ζήτημα της Παλαιστίνης δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε τον κύκλο της Eurovision, με αποκορύφωμα την φετινή διοργάνωση που διεξήχθη στο Ισραήλ. Τόσο το κάλεσμα οργανώσεων αλλά και πολιτικών/διάσημων προσώπων σε διάφορες χώρες για μποϋκοτάρισμα του φετινού διαγωνισμού, όσο και η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια και προσκεκλημένη του διαγωνισμού Madonna, αλλά και οι εκπρόσωποι της Ισλανδίας που κυμμάτιζαν την σημαία της Παλαιστίνης κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, προκάλεσαν αντιδράσεις στο Ισραήλ με αποτέλεσμα την χρηματική ποινή στους δεύτερους από την EBU.

Οι εκπρόσωποι της Ισλανδίας που κρατούν κασκόλ με την σημαία της Παλαιστίνης κατά την διάρκεια του μεγάλου τελικού.

Ποια είναι η άποψή σας στο ζήτημα της Παλαιστίνης όσον αφορά την Eurovision; Θα θέλατε να συμμετάσχει στην Eurovision;

Πηγή: dagblad010.nl/esctoday/Βικιπαιδεία

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *