Ρωσία: Επιστροφή του Dima Bilan στη σκηνή του διαγωνισμού ;

Ο νικητής της Eurovision το 2008 Dima Bilan εξέφρασε σε δηλώσεις του στα ρωσικά ΜΜΕ την επιθυμία του να επιστρέψει στον διαγωνισμό για τρίτη φορά μετά τη 2η θέση το 2006 στην Αθήνα και τη νίκη του, δύο χρόνια αργότερα, στο Βελιγράδι.

Μιλώντας σε εκπομπή της ρωσικής τηλεόρασης ο Bilan αναφέρθηκε στο εν λόγω ζήτημα και υποστήριξε πως στην περίπτωση που η ρωσική κρατική τηλεόραση διοργανώσει έναν εθνικό τελικό, θα ενδιαφερόταν κάλλιστα να εκπροσωπήσει τη χώρα του για ακόμα μια φορά. Παράλληλα εν αντιθέσει με το ισχύον σύστημα εσωτερικής επιλογής, ο Ρώσος καλλιτέχνης τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του συστήματος διεξαγωγής ενός εθνικού τελικού με το κοινό να επιλέγει το τραγούδι και τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στο θεσμό.

Το ρωσικό κρατικό κανάλι Channel One αναμένεται να ακολουθήσει για ακόμα μια χρονιά την τακτική των τελευταίων χρόνων επιλέγοντας τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μέσω απευθείας ανάθεσης. Η τελευταία φορά που η Ρωσία διεξήγαγε έναν εθνικό τελικό ήταν το 2012. Ο Dima Bilan είχε διεκδικήσει και τότε την τρίτη παρουσία του στον διαγωνισμό της Eurovision, από κοινού με την τραγουδίστρια των t.A.T.u. Julia Volkova. Το ντουέτο, όμως, κατέλαβε τη 2η θέση και οι Buranovskiye Babushki εκπροσώπησαν τη Ρωσία στο Μπακού.

Την περασμένη χρονιά στο Τελ Αβίβ τη Ρωσία εκπροσώπησε για δεύτερη φορά ο Sergey Lazarev με το τραγούδι Scream όπου και κατετάχθη 3ος με 360 πόντους, 6 πόντους μπροστά από την 4η Ελβετία.

Θα επιστρέψει άραγε ο αγαπημένος των Eurofans Dima Bilan για τρίτη φορά στη σκηνή της Eurovision και της Ahoy Arena του Ρότερνταμ ; Πείτε μας την άποψή σας στα σχόλια.

πηγή: eurovoix.com

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *