Στην δεύτερη θέση η Ελλάδα στον τελικό των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα (Eurogames)

Σε προηγούμενο μας άρθρο σας ενημερώσαμε για το πρώτο και μοναδικό μετάλλιο που έλαβε η χώρα μας με την ομάδα της Κρήτης, στα αναγεννημένα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα, που πραγματοποιούνται μετά από 20 χρόνια στην Ιταλία με τον τίτλο Eurogames. Η ομάδα της Κρήτης έβγαλε ασπροπρόσωπη την Ελλάδα και στον τελικό, φέρνοντας μία ακόμη μεγάλη επιτυχία, αφού κατέκτησε εκεί την δεύτερη θέση!

Δεύτερη η ομάδα της Κρήτης στον τελικό των Eurogames!

Στις 24 Οκτωβρίου μεταδόθηκε στο Canale 5 ο τελικός των Eurogames. Οι έξι ομάδες που τα πήγαν καλύτερα από κάθε χώρα, συμμετείχαν στον τελικό. Την χώρα μας εκπροσώπησε η ομάδα της Κρήτης που ήρθε τρίτη στο επεισόδιο που συμμετείχε. Τις Γερμανία, Ρωσία και Ισπανία εκπροσώπησαν ομάδες που είχαν πρωτεύσει, την Ιταλία ομάδα που ήρθε δεύτερη και την Πολωνία ομάδα που ήρθε τρίτη.

Τα παιδιά από την ομάδα της Κρήτης πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και κατάφεραν να τερματίσουν στην δεύτερη θέση, πίσω μόνο από την ομάδα της Γερμανίας, που φάνηκε πραγματικά ανίκητη και στον τελικό.

Τα αποτελέσματα του τελικού:

  1. Γερμανία – Μόναχο: 70 βαθμοί
  2. Ελλάδα – Κρήτη: 57 βαθμοί
  3. Ρωσία – Αγία Πετρούπολη: 55 βαθμοί
  4. Ιταλία – Σεν Φελίτσε: 52 βαθμοί
  5. Ισπανία – Χάκα: 48 βαθμοί
  6. Πολωνία – Βαρσοβία: 37 βαθμοί

Eurogames τα νέα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα!

Τα Eurogames είναι η ιταλική εκδοχή των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα. Ομάδες από πέντε χώρες, κάθε εβδομάδα διαγωνίζονται σε διάφορα διασκεδαστικά παιχνίδια. Στο τέλος, η ομάδα της κάθε χώρα που κατέλαβε την καλύτερη θέση, διαγωνίζεται στον τελικό. Πέντε ομάδες εκπροσωπούσαν την κάθε χώρα (Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία).

Στην Ελλάδα η εκπομπή θα μεταδοθεί όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο μας άρθρο, από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ με παρουσιαστή τoν Θέμη Γεωργαντά, με την νέα χρονιά.

Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα ήταν συμπαραγωγή των δημόσιων τηλεοπτικών καναλιών της Ευρώπης , μελών της EBU. Η EBU ήταν ο συντονιστής της εκπομπής και όχι η εταιρεία παραγωγής. Η Mistral είχε τα δικαιώματα παραγωγής των Γαλλικών ΠΧΣ και Intervilles των Guy Lux και Claude Savarit (αναφερόμαστε στις ιδέες των παιχνιδιών / κατασκευών έως και το 1982). Αυτά πλέον μεταφέρθηκαν μετά την χρεοκοπία της Mistral στην εταιρεία Binajay. Γι’ αυτό θα δούμε στα Eurogames ως τελευταίο παιχνίδι τον Τοίχο που είδαμε στo Biggest Gameshow in the World που μεταδόθηκε απ;o τον ΑΝΤ1. Αυτό το παιχνίδι αποτελούσε το τελικό παιχνίδι των Intervilles αλλά και των διεθνών εκδόσεων του.

O ιταλικός τηλεοπτικός όμιλος Mediaset και το κανάλι Canale 5 θα μεταδώσουν για την Ιταλία τα EuroGames με παρουσιαστές τους Ilary Blasi και Alvin. To Canale 5 έχει προγραμματίσει να μεταδώσει την εκπομπή από τις 19/09.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Γαλλική Τηλεόραση France 2 (δημόσια τηλεόραση) έχει ανακοινώσει ότι θα εντάξει στο πρόγραμμα της τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ με το όνομα JSF αλλά για το 2020. Αυτός ήταν ίσως και ένας από τους λόγους που δεν έγινε η συνεργασία με την Ιταλική παραγωγή.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *