Τα παράπονα του Νίκου Τερζή από την ΕΡΤ για το “Die For You”!

Ο Έλληνας δημιουργός Νίκος Τερζής, που ήταν ο συνθέτης τριών συμμετοχών της χώρας μας στην Eurovision (Ποια Προσευχή, Die For You, Shake It), προέβη σε μία δημοσίευση στο Facebook για το τραγούδι που ουσιαστικά έφερε στο προσκήνιο τον διαγωνισμό στην Ελλάδα.

Φυσικά αναφέρομαι στο Die For You, που το 2001 μας έφερε για πρώτη φορά την τρίτη θέση. Ο Νίκος Τερζής εκφράζει το παράπονο του για την απόρριψη που δέχθηκε από τις δισκογραφικές εταιρείες για το εν λόγω τραγούδι, αλλά και για την δυσπιστία που υπήρξε από μέρους της ΕΡΤ.

Ανάμεσα σε όσα υποστηρίζει είναι ότι του ζητήθηκε να αλλάξει την τραγουδίστρια, αλλά και ότι το τραγούδι δεν ήταν κατάλληλο για τον διαγωνισμό. Σας υπενθυμίζουμε ότι στον εθνικό τελικό που πραγματοποιήθηκε τότε, το Die For You ψηφίστηκε στην δεύτερη θέση από την κριτική επιτροπή, με το One More Time της Kay Konnors να έρχεται πρώτο.

Επίσης αποκαλύπτει κάτι που υπάρχει ως κοινό μυστικό μεταξύ των fans, ότι ουσιαστικά η ΕΡΤ διαμήνυσε τότε στην EBU, ότι δεν επιθυμεί να διοργανώσει τον επόμενο διαγωνισμό και έτσι βρεθήκαμε στην τρίτη και όχι στην πρώτη θέση.

Ο Νίκος Τερζής πέρα από την Ελλάδα που εκπροσώπησε τρεις φορές, εκπροσώπησε και την Λευκορωσία το 2005, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στον τελικό.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *