Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στα Eurogames από την ομάδα της Κρητής | Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει με σειρά προηγούμενων άρθρων μας, το Canale 5 και η Mediaset αναβίωσαν τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα με τον τίτλο Eurogames, αφού η RAI έχει τα δικαιώματα του πρωτότυπου τίτλου μέχρι και την επόμενη χρονιά. Χθες, προβλήθηκε στην Ιταλία το 5ο επεισόδιο, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε η ομάδα της Κρήτης. Η χώρα μας κατέκτησε την 3η θέση και έτσι η ομάδα της Κρήτης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό, που θα προβληθεί την επόμενη εβδομάδα.

Τα Eurogames είναι η ιταλική εκδοχή των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα. Ομάδες από πέντε χώρες, κάθε εβδομάδα διαγωνίζονται σε διάφορα διασκεδαστικά παιχνίδια. Στο τέλος, η ομάδα της κάθε χώρα που κατέλαβε την καλύτερη θέση, διαγωνίζεται στον τελικό.

Πέντε ομάδες εκπροσωπούσαν την κάθε χώρα (Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία). Δυστυχώς η Ελλάδα στα τέσσερα πρώτα επεισόδια δεν κατάφερε να πετύχει κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση της Σπάρτης. Στο πέμπτο όμως και τελευταίο επεισόδιο, η ομάδα της Κρήτης έφερε την Ελλάδα για πρώτη φορά στο βάθρο, κατακτώντας την τρίτη θέση!

Ημερομηνία
1ο επεισόδιο 19 Σεπτεμβρίου Cinecittà World, Ρώμη Germania Monaco di Baviera (70) Russia Soči (61) Polonia Varsavia (59) Italia Otranto (51) Spagna Aranda de Duero (45) Grecia Θεσσαλονίκη (36)
2ο επεισόδιο 26 Σεπτεμβρίου Russia San Pietroburgo (64) Italia Folgaria (55) Germania Amburgo (54) Polonia Białystok (47) Grecia Σπάρτη (45) Spagna Ciudad Rodrigo (39)
3ο επεισόδιο 3 Οκτωβρίου Germania Colonia (67) Russia Mosca (61) Polonia Poznań (52) Spagna Astorga (47) Italia Catania (40) Grecia Κυκλάδες (35)
4ο επεισόδιο 10 Οκτωβρίου Germania Norimberga (75) Italia San Felice Circeo (68) Polonia Gniezno (58) Russia Ekaterinburg (53) Spagna Monforte de Lemos (48) Grecia Αθήνα (27)
5ο επεισόδιο 17 Οκτωβρίου Spagna Jaca (59) Italia Parma (58) Grecia Κρήτη (51) Russia Novosibirsk (47) Polonia Janów Lubelski (46) Germania Belino (43)
Τελικός 24 Οκτωβρίου non conosciuta ? (?) non conosciuta ? (?) non conosciuta ? (?) non conosciuta ? (?) non conosciuta ? (?) non conosciuta ? (?)

Μετά την τρίτη θέση λοιπόν της Κρήτης στο επεισόδιο που προβλήθηκε χθες στο Canale 5, είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, μαζί με τις καλύτερες ομάδες των άλλων πέντε χωρών, στον τελικό της 24ης Οκτωβρίου.

Στην Ελλάδα η εκπομπή θα μεταδοθεί όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο μας άρθρο, από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ με παρουσιαστή τoν Θέμη Γεωργαντά, με την νέα χρονιά.

Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα ήταν συμπαραγωγή των δημόσιων τηλεοπτικών καναλιών της Ευρώπης , μελών της EBU. Η EBU ήταν ο συντονιστής της εκπομπής και όχι η εταιρεία παραγωγής. Η Mistral είχε τα δικαιώματα παραγωγής των Γαλλικών ΠΧΣ και Intervilles των Guy Lux και Claude Savarit (αναφερόμαστε στις ιδέες των παιχνιδιών / κατασκευών έως και το 1982). Αυτά πλέον μεταφέρθηκαν μετά την χρεοκοπία της Mistral στην εταιρεία Binajay. Γι’ αυτό θα δούμε στα Eurogames ως τελευταίο παιχνίδι τον Τοίχο που είδαμε στo Biggest Gameshow in the World που μεταδόθηκε απ;o τον ΑΝΤ1. Αυτό το παιχνίδι αποτελούσε το τελικό παιχνίδι των Intervilles αλλά και των διεθνών εκδόσεων του.

O ιταλικός τηλεοπτικός όμιλος Mediaset και το κανάλι Canale 5 θα μεταδώσουν για την Ιταλία τα EuroGames με παρουσιαστές τους Ilary Blasi και Alvin. To Canale 5 έχει προγραμματίσει να μεταδώσει την εκπομπή από τις 19/09.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Γαλλική Τηλεόραση France 2 (δημόσια τηλεόραση) έχει ανακοινώσει ότι θα εντάξει στο πρόγραμμα της τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ με το όνομα JSF αλλά για το 2020. Αυτός ήταν ίσως και ένας από τους λόγους που δεν έγινε η συνεργασία με την Ιταλική παραγωγή.

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] προηγούμενο μας άρθρο σας ενημερώσαμε για το πρώτο και μοναδικό μετάλλιο […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *