Breaking News: Η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στην Eurovision 2020!

Με βάση τα όσα αναφέρουν οι ουγγρικές ιστοσελίδες, αλλά και την ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας (ΜTVA) για το A Dal, που από το 2012 χρησιμοποιείται ως ο εθνικός τελικός της Ουγγαρίας για την Eurovision, δυστυχώς δεν θα την δούμε να διαγωνίζεται στο Ρότερνταμ.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η Ουγγαρία αποσύρεται από τον διαγωνισμό της Eurovision. Η πρώτη φορά ήταν το 1999, όταν απείχε έξι χρόνια. Επανήλθε το 2005, απείχε το 2006 στην Αθήνα και επέστρεψε την επόμενη χρονιά. Τελευταία της απουσία ήταν το 2010, όταν για οικονομικούς λόγους προτίμησε να απέχει.

Όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο μας άρθρο, οι κανονισμοί του A Dal δεν ανέφεραν πουθενά τον διαγωνισμό της Eurovision, ενώ μέρος των κανονισμών ήταν αντίθετοι με τους κανονισμούς της EBU, κάτι που σήμαινε ότι το A Dal 2020 δεν θα είχε καμία σύνδεση με την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision.

Πριν από λίγο αυτό έγινε και επίσημο, αφού η MTVA προέβη στην εξής ανακοίνωση, ανακοινώνοντας ουσιαστικά και την αποχώρηση της χώρας από την Eurovision 2020:

Οι δημιουργοί του σόου προτίμησαν αντί να διοργανώσουν την εθνική επιλογή για την Eurovision, να κατευθύνουν το ταλέντο της ελαφριάς ουγγρικής μουσικής σε αξίες που δημιούργησαν. Ο νικητής του A Dal θα διαφημιστεί από την MTVA, με πολλές εμφανίσεις αλλά θα συμμετάσχει και στα πιο καταξιωμένα εγχώρια φεστιβάλ. Επιπροσθέτως σε αυτά, το Petofi Radio θα προωθήσει τον νικητή, αλλά θα αναλάβει και την παραγωγή των έργων του.

Στο Τελ Αβίβ την Ουγγαρία εκπροσώπησε για δεύτερη φορά ο Joci Papai που όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Ελπίζουμε η αποχώρηση αυτή να είναι μόνο για το 2020 και την επόμενη χρονιά η Ουγγαρία να επιστρέψει.

Πηγή: ESC Hungary
1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] τις προηγούμενες ημέρες να είχαμε την αποχώρηση της Ουγγαρίας, σήμερα όμως πληροφορηθήκαμε την επιστροφή της […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *