EBU: Προκηρύχθηκε η θέση του Executive Supervisor της Eurovision | Ποια προσόντα ζητούνται;

Μέσω από την επίσημη ιστοσελίδα της EBU, προκηρύχθηκε η θέση του Executive Supervisor του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, αφού όπως είναι ήδη γνωστό ο Jon Ola Sand ολοκληρώνει την θητεία του τον Μάιο στην Eurovision 2020, που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ.

Μέχρι τις 14 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων

Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, που θέλουν να διαδεχθούν τον Jon Ola Sand στην θέση του Executive Supervisor των Eurovision events, λήγει στις 14 Νοεμβρίου.

Αιτήσεις δεν θα γίνουν δεκτές μετά από αυτή την ημερομηνία, ενώ η EBU θα έρθει σε επικοινωνία μόνο με όσους διαθέτουν τα προσόντα που απαιτούνται. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, μέσα από την ιστοσελίδα της EBU.

Ποια είναι τα προσόντα ενός Executive Supervisor;

Τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας executive supervisor είναι ποικίλα και πολυδιάστατα, αφού πρέπει να είναι επικοινωνιακός, γνώστης της πολιτικής κατάστασης, γλωσσομαθής, έτοιμος για πολλά ταξίδια και εργασία στις διακοπές και τα σαββατοκύριακα. Φυσικά, πρέπει να έχει τηλεοπτική εμπειρία, από διοργάνωση μεγάλων γεγονότων, αλλά και να μπορεί να διοικήσει οργανωμένα σύνολα και να βρίσκει τους κατάλληλους συνεργάτες. Πιο συγκεκριμένα η προκήρυξη αναφέρει:

  • Ο executive supervisor πρέπει να έχει υπόβαθρο ως επαγγελματίας υψηλού επιπέδου στον τομέα των μέσων ενημέρωσης. Πλήρη εμπειρία σε σύνθετες τηλεοπτικές παραγωγές ψυχαγωγίας, εκδηλώσεις, ψηφιακή ανάπτυξη και αφήγηση.
  • Πρέπει να μπορεί να εργάζεται σε διεθνές περιβάλλον και να έχει ισχυρή πολιτισμική και πολιτική κατανόηση, να μπορεί να μετριάζει τις έντονες συγκρούσεις στον τομέα.
  • Πρέπει να έχει εμπειρία ανώτερης διοίκησης, με ευρεία γνώση του ρόλου του Project Manager.
  • Πρέπει να έχει ισχυρή την αίσθηση της επικοινωνίας με άπταιστη γνώση αγγλικών και κατά προτίμηση γαλλικών.
  • Πρέπει να είναι ισχυρός παίκτης ομάδας ικανός να εργάζεται σε μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα και σε διαφορετικές συνθήκες εργασίας.
  • Συχνές επισκέψεις και συναντήσεις στην έδρα της EBU καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Παρουσία στη Γενεύη (έδρα της EBU) περίπου 4 εβδομάδες πριν από την έναρξη των Eurovision events. Σύντομα ταξίδια και εργασία κατά τη διάρκεια των βραδιών, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.
  • 8+ χρόνια εμπειρίας στο περιβάλλον ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών.
  • 5+ χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ανθρώπων (αποδεδειγμένο ιστορικό) 

O μισθός δεν αναφέρεται, αλλά τονίζεται ότι είναι ανταγωνιστικός!

Ποια τα καθήκοντα του Executive Supervisor;

Αν έχετε ακόμα απορία για τα καθήκοντα του Executive Supervisor των Eurovision events, η προκήρυξη τα αναφέρει όσο πιο αναλυτικά γίνεται:

Ο executive supervisor είναι το πρόσωπο που, εξ ονόματος της EBU, έχει τη συνολική ευθύνη για το σήμα της ESC. Αυτό περιλαμβάνει τα πεδία των σχέσεων με τα μέλη, το περιεχόμενο, την παραγωγή, τη μετάδοση, τη χρηματοδότηση, τη νομική, την υλικοτεχνική υποστήριξη, την ασφάλεια και την επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις.

Καθώς ο Διαγωνισμός της Eurovision είναι ένα απολιτικό γεγονός αλλά με πιθανό πολιτικό αντίκτυπο, η γενική και πολιτική διαχείριση των ενδιαφερομένων παραγόντων αποτελεί βασικό ρόλο για τον Executive Supervisor.

Είναι υπεύθυνος για τη συγκέντρωση όλων των σχετικών πληροφοριών σχετικά με την εξέλιξη και την πρόοδο της Eurovision κάθε έτους στη διοίκηση της EBU, πέραν των γενικών σχετικών θεμάτων που μπορεί να έχουν μεγάλη σημασία ή να προκαλέσουν βλάβη στη φήμη της ESC και της EBU.

Είναι ο κύριος υπεύθυνος για να εξασφαλίσει ότι οι Συμμετέχοντες Ραδιοτηλεοπτικοί Ρυθμιστές (PBs) συμμετέχουν στον διαγωνισμό σύμφωνα με τους Κανόνες της EBU.

Διατηρεί ευρεία επαφή με όλους τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και διατίθεται για συμβουλές, διαβουλεύσεις και υποστήριξη καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, επίσης με την επίσκεψη στα PBs στην προτιμώμενη τοποθεσία τους.

Είναι υπεύθυνος για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική εξέλιξη του Διαγωνισμού της Eurovision, τις πρωτοβουλίες της σχετικά με το εμπορικό σήμα και το εμπορικό σήμα.

Ο 13ος Executive Supervisor του Διαγωνισμού

Ο νέος Executive Supervisor που θα οριστεί θα είναι ο 13ος στην ιστορία του Διαγωνισμού, με έναν να παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος, σύμφωνα με την επίσημη λίστα που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού:

  • 1956-1957: Rolf Liebermann (2)
  • 1958-1963: Unknown (6)
  • 1964-1965: Miroslav Vilček (2)
  • 1966-1977: Clifford Brown (12)
  • 1978-1992: Frank Naef (15)
  • 1993-1995: Christian Clausen (3)
  • 1996 και 1998-2002: Christine Marchal-Ortiz (6)
  • 1997: Marie-Claire Vionnet (1)
  • 2003: Sarah Yuen (1)
  • 2004-2010: Svante Stockselius (7)
  • 2011-2020: Jon Ola Sand
  • 2021: ;

Όπως αναφέραμε σε πρόσφατο μας άρθρο, μια ματιά στην λίστα αρκεί για να διαπιστώσει κανείς, ότι κατά την 65χρονη ιστορία του διαγωνισμού, μόνο ο Miroslav Vilček υπήρξε στην θέση του Executive Supervisor, όντας από την Νότια Ευρώπη (ήταν Κροάτης). Όλοι οι υπόλοιποι ήταν από την κεντρική και την βόρεια Ευρώπη, με την Σκανδιναβία τα τελευταία χρόνια να κατέχει αποκλειστικά την θέση αυτή. Μήπως θα πρέπει να αλλάξει όλο αυτό;

Αν λοιπόν πιστεύετε ότι έχετε  τα προσόντα για να διεκδικήσετε την θέση του Executive Supervisor, τότε δεν έχετε παρά να υποβάλετε αίτηση. Σίγουρα δεν θα έχετε αντίπαλο τον Christer Bjorkman, αφού με βάση όσα δηλώνει ο ίδιος, δεν τον ενδιαφέρει η εν λόγω θέση! So, take it away!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *