H Ολλανδία αλλάζει το επίσημο όνομά της σε «Κάτω Χώρες». Τι ρόλο έπαιξαν τα ναρκωτικά, η πορνεία και η Eurovision!

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας έλαβε την απόφαση να σταματήσει η χώρα να αποκαλείται έτσι και αντιθέτως να χρησιμοποιείται μόνο το πραγματικό της όνομα – Κάτω Χώρες (Netherlands) – ως μέρος μιας προσπάθειας αναβάθμισης της παγκόσμιας εικόνας της.

Η εθνική αλλαγή ονομασίας, η οποία έχει υπογραφεί από τους επικεφαλής των επιχειρήσεων, το τουριστικό συμβούλιο και την κεντρική κυβέρνηση, θα θεσμοθετηθεί αργότερα φέτος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Οι υπουργοί θέλουν να μετατοπίσουν την εστίαση της διεθνούς κοινότητας από συγκεκριμένες πτυχές της ζωής με τις οποίες συσχετίζεται ευρέως η χώρα, όπως η κουλτούρα των «ψυχαγωγικών» ναρκωτικών και η περιοχή με τα «κόκκινα φανάρια» στο Άμστερνταμ.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής, οι Κάτω Χώρες θα αποτελέσουν την επίσημη ονομασία στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ τον προσεχή Μάιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία αναφέρεται συχνά στο εξωτερικό ως Ολλανδία, θα ονομάζεται πλέον μόνο Κάτω Χώρες σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι Κάτω Χώρες χρειάζονται μια πιο ομοιόμορφη και συντονισμένη εθνική «διαφήμιση». «Θέλουμε να προβάλουμε τις Κάτω Χώρες ως μια ανοιχτή, εφευρετική και χωρίς αποκλεισμούς χώρα. Έχουμε εκσυγχρονίσει την προσέγγισή μας» εξήγησε. Και πρόσθεσε: «Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, σχετικά με την εικόνα των Κάτω Χωρών που θέλουμε να παρουσιάσουμε στον υπόλοιπο κόσμο με ουσιαστικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο»….

Όπως είπε, η κυβέρνηση υιοθετεί μια φιλική προς το χρήστη και ρεαλιστική προσέγγιση στο όνομά της, προκειμένου να ενισχύσει τις εξαγωγές, τον τουρισμό, τον αθλητισμό και να εξαπλωθεί ο «ολλανδικός πολιτισμός και αξίες του».

Η Βόρεια και Νότια Ολλανδία είναι επαρχίες στη δυτική ακτή των Κάτω Χωρών. Από τον 10ο έως τον 16ο αιώνα, η Ολλανδία ήταν μια πολιτική ενοποιημένη οντότητα και εξουσιαζόταν από τους κόμηδες της χώρας. Μέχρι τον 17ο αιώνα είχε γίνει το κυρίαρχο κόμμα της τότε Ολλανδικής Δημοκρατίας. Το βασίλειο των Κάτω Χωρών, από το ολλανδικό Neder-landen, που σημαίνει κάτω χώρες, προέκυψε από την ήττα του Ναπολέοντα στη μάχη του Βατερλώ το 1815.

Νωρίτερα φέτος, το ολλανδικό τουριστικό συμβούλιο, του οποίου η διεύθυνση στο διαδίκτυο είναι η Holland.com, δήλωσε ότι θα στρέψει την προσοχή του από την προώθηση της Ολλανδίας στο σύνολό της και θα επικεντρωθεί στη διαφήμιση σε λιγότερο γνωστά μέρη της χώρας. Σύμφωνα με υπολογισμούς, έως το 2030 την χώρα θα επισκέπτονται περί τα 42 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, από 18 εκατομμύρια το 2018. Τα περίφημα αξιοθέατα του Άμστερνταμ, εξάλλου, αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης, οδηγώντας σε παράπονα και καταγγελίες των ντόπιων σχετικά με τον συνωστισμό στην ολλανδική πρωτεύουσα.

Πηγή: Guardian

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *