Ανδόρρα: Η κυβέρνηση επιθυμεί την επιστροφή της στην Eurovision!

Ευχάριστα νέα από την Ανδόρρα, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια απουσίας από τον διαγωνισμό. Η elnacional φιλοξενεί δηλώσεις εκπροσώπων της τρικομματικής κυβέρνησης του κρατιδίου, που εκφράζουν την βούληση να επαναφέρουν την χώρα τους στην Eurovision.

Οικονομικοί λόγοι, αλλά και το γεγονός ότι στις έξι συμμετοχές της δεν κατάφερε να προκριθεί στον Τελικό ούτε μία φορά, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την δημόσια τηλεόραση της Ανδόρρας να αποχωρήσει από την Eurovision 2010 και έκτοτε να μην επανέλθει ποτέ. Εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Blau δήλωσε στην elnacional:

Η δημόσια τηλεόραση της Ανδόρρας θα επιστρέψει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, αφού πρώτα προβεί σε επαναξιολόγηση των δαπανών της.

Μάλιστα έτερος εκπρόσωπος του κόμματος των Δημοκρατικών, επίσης ενός εκ των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων, προχώρησε ακόμα παραπέρα λέγοντας:

Η Eurovision είναι ένα μεγάλο τηλεοπτικό θέαμα που η συμμετοχή μας θα επιτρέψει να βάλουμε τη χώρα μας στο χάρτη.

Δεν διευκρινίζεται αν η Ανδόρρα θα επιστρέψει το 2020 (κάτι πολύ δύσκολο αφού ήδη έχει ανακοινωθεί η λίστα των χωρών που θα συμμετάσχουν) ή την επόμενη χρονιά.

Την μοναδική φορά που η Ανδόρρα πλησίασε την πρόκριση ήταν το 2007 όταν οι Anonymous με το Salvem El Món κατέλαβαν την 12η θέση, στον πιο δύσκολο ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε ποτέ με 28 χώρες να συμμετέχουν!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *