Αυστραλία: Οι δύο πρώτοι υποψήφιοι του “Eurovision: Australia Decides”!

Το βίντεο της δημόσιας τηλεόρασης της Αυστραλίας SBS, που αποκαλύπτει τους πρώτους δύο υποψηφίους του εθνικού τελικού της χώρας για την Eurovision 2020, δόθηκε στην δημοσιότητα. Πρόκειται για τις Casey Donovan και Vanessa Amorosi!

Δέκα υποψήφιοι θα διαγωνισθούν στην Γκολντ Κόουστ στις 8 Φεβρουαρίου για την εκπροσώπηση της Αυστραλίας στην Eurovision 2020. Μετά την φετινή επιτυχία του Eurovision: Australia Decides, η SBS αποφάσισε να διοργανώσει και για το 2020 το ίδιο concept.

Οι δύο πρώτοι υποψήφιοι για το αυστραλιανό εισιτήριο το Μάιο στο Ρότερνταμ είναι δύο γυναίκες καλλιτέχνιδες. Οι Casey Donovan και Vanessa Amorosi.

Η Casey Donovan είναι 31 ετών,τραγουδίστρια, συνθέτρια και ηθοποιός. Ήταν η νικήτρια της δεύτερης σεζόν του Pop Idol στην Αυστραλία, το 2004, ενώ συμμετείχε και σε άλλους διαγωνισμούς. Πέρα από την πορεία της στα καλλιτεχνικά πράγματα, η Casey έχει συνδέσει το όνομα της και με τον εθελοντισμό και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις. Έχει κυκλοφορήσει ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ και δύο singles.

Η Vanessa Amorosi θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης αυστραλιανής μουσικής σκηνής. Έχει πωλήσει εκατομμύρια δίσκους, ενώ είναι γνωστή και για το εύρος της φωνής της. Είναι 38 ετών, στην πολυετή καριέρα της, έχει τραγουδήσει από pop, rock μέχρι jazz και country. Έχει συνολικά κερδίσει στην καριέρα της 16 υποψηφιότητες στα μουσικά βραβεία ARIA, τον σημαντικότερο μουσικό θεσμό της Αυστραλίας. Έχει κυκλοφορήσει εφτά ολοκληρωμένα άλμπουμ και πάνω από είκοσι singles!

Παρουσιαστές του αυστραλιανού εθνικού τελικού θα είναι και φέτος, η ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια Myf Warhurst και ο κωμικός Joel Creasey, οι οποίοι θα αναλάβουν και τη μετάδοση του διαγωνισμού τον Μάιο του 2020 για λογαριασμό του SBS.

Φέτος, η νικήτρια του «Eurovision: Australia Decides» Kate Miller-Heidke εκπροσώπησε την Αυστραλία στο Τελ Αβίβ, καταφέρνοντας να φθάσει στην ένατη θέση, με 285 βαθμούς.

Τις επόμενες ημέρες η SBS θα ανακοινώσει και τους υπόλοιπους οχτώ υποψηφίους του Eurovision: Australia Decides!

3 ΣΧΟΛΙΑ

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] δύο υποψήφιες που αποκαλύφθηκαν χθες ήταν οι Casey Donovan και Vanessa Amorosi. Μετά την ανακοίνωση, η Vanesa […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *