Γαλλία: Με απευθείας ανάθεση στο Ρότερνταμ

Ο δημόσιος γαλλικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, France Televisions, επιβεβαίωσε προ ολίγων λεπτών την πρόθεσή του να μη διοργανώσει το 2020 το σόου Destination Eurovision, που χρησιμοποιήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια για την ανάδειξη του Γάλλου εκπροσώπου στη Eurovision. Αντ’ αυτού η επιλογή της Γαλλίας για το Ρότερνταμ θα γίνει φέτος με απευθείας ανάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες και πηγές της Le Parisien, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η Alexandra Redde-Amiel, επικεφαλής ψυχαγωγίας του France Télévisions, το κανάλι France 2 δεν θα ανανεώσει τη διεξαγωγή του φορμάτ Eurovision Destination. Τουλάχιστον δύο λόγοι φαίνεται να έχουν οδηγήσει σε αυτή την επιλογή.

Οι λόγοι

Πρώτον, το Destination Eurovision είχε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Τόσο κατά τη διαδικασία ανάδειξης του Γάλλου εκπροσώπου όσο και ειδικά σε σύγκριση με την ίδια την Eurovision τα μερίδια τηλεθέασης βρίσκονταν στο ναδίρ. Ιδιαίτερα η τηλεθέαση του τελικού της εθνικής επιλογής ήταν κατά 3 φορές μικρότερη σε σχέση με τον τελικό της 18ης Μαΐου στο Τελ Αβίβ.

Ο δεύτερος λόγος είναι, σύμφωνα με την Alexandra Redde-Amiel, η επιθυμία της γαλλικής τηλεόρασης να έχει τον πλήρη έλεγχο σχετικά με την επιλογή του καλλιτέχνη που θα διαγωνιστεί τον επερχόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ.

Θέλουμε να ελέγξουμε τη διαδικασία περισσότερο, μέσω της απευθείας ανάθεσης. Αυτό θα κάνει η Ισπανία και η Αγγλία φέτος. Θα αναπτύξουμε τις δυνάμεις μας διαφορετικά. Σκεφτόμαστε αρκετές επιλογές. Με την αλλαγή της διαδικασίας μας, ελπίζουμε να φτάσουμε στο Top 5 το 2020.

Η διαδικασία

Ο δημόσιος γαλλικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας έχει ζητήσει από διάφορους Γάλλους συνθέτες, καθώς και για πρώτη φορά από ξένους παραγωγούς, να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με το τραγούδι και τον καλλιτέχνη που ενδεχομένως θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στην 65η έκδοση της Eurovision.

Τέλος, σύμφωνα με το άρθρο, ο εκπρόσωπος της Γαλλίας και το τραγούδι με το οποίο θα συμμετέχει στον διαγωνισμό θα παρουσιαστεί επίσημα σε ειδική τηλεοπτική εκπομπή που θα μεταδοθεί στο France 2. Παρόλο που δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες, είναι πολύ πιθανό ότι μια τέτοια παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί πριν από τη συνεδρίαση των επικεφαλής αποστολών, στα μέσα Μαρτίου 2020.

Νικητής του τελευταίου Destination Eurovision και εκπρόσωπος της Γαλλίας στη Eurovision 2019 ήταν ο Bilal Hassani. Ερμήνευσε στη σκηνή του Τελ Αβίβ το Roi και κατέλαβε τη 16η θέση με 105 πόντους.

πηγή: Le Parisien

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *