Ιταλία: Ο Nicola Caligiore παραιτείται από Αρχηγός Αποστολής και την RAI!

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Nicola Caligiore παραιτείται από την RAI και συνακολούθως από τις θέσεις που είχε λόγω της ιδιότητας του στην ιταλική δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αυτό σημαίνει ότι φεύγει από την θέση του Αρχηγού Αποστολής, αλλά και από το Reference Group, στο οποίο ήταν αιρετό μέλος.

Αυτή σίγουρα είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη, αφού ο Nicola Caligiore υπήρξε ουσιαστικά η ψυχή του διαγωνισμού στην Ιταλία και ήταν ο βασικός λόγος που η RAI αποφάσισε το 2011 να επιστρέψει στην Eurovision. Κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να φθάσει την Eurovision σε αρκετά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και να αυξήσει το εγχώριο ενδιαφέρον, στέλνοντας συμμετοχές που ξεχώριζαν και που σχεδόν πάντοτε ήταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στα εννιά χρόνια από την επιστροφή της Ιταλίας, η RAI κατέκτησε δύο δεύτερες και μία τρίτη θέση, ενώ βρέθηκε άλλες τέσσερις φορές στην πρώτη δεκάδα. Βασικό στοιχείο αυτής της επιτυχίας ήταν η επανασύνδεση του Φεστιβάλ του Sanremo με τον Διαγωνισμό της Eurovision.

Με ενδιαφέρον αναμένουμε τον αντικαταστάτη του, τόσο στην θέση του αρχηγού αποστολής, όσο και στο Reference Group. Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για τα αιρετά μέλη του Reference Group τον περασμένο Μάρτιο, πρώτος επιλαχών ήταν ο Μαυροβούνιος αρχηγός αποστολής, Sabrija Vulic. Το γεγονός ότι το Μαυροβούνιο δεν συμμετέχει στην Eurovision 2020 δεν είναι πρόβλημα, αφού η δημόσια τηλεόραση του είναι κανονικά ενεργό μέλος της EBU.

Αυτό που μένει τώρα να δούμε είναι αν η παραίτηση αυτή του Nicola Caligiore σχετίζεται με την διεκδίκηση της θέσης του Executive Supervisor της EBU, όπως πιθανόν και στην περίπτωση της παραίτησης του Τσέχου Αρχηγού Αποστολής, Jan Bors.

Πηγή: HOD45
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *