Λετονία: Ρεκόρ 126 συμμετοχών για το Supernova 2020

Οι συμμετοχές για το εθνικό τελικό της Λετονίας Supernova 2020 έκλεισαν χθες και προ ολίγου ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Λετονίας, LTV , αποκάλυψε ότι έχει λάβει 126 συμμετοχές. Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός συμμετοχών που έχουν υποβληθεί ποτέ στην ιστορία του Supernova. Πρόκειται για κατακόρυφη αύξηση, ειδικά αν λάβει κάποιος υπόψη πως πέρσι 83 μόλις ενδιαφερόμενοι δήλωσαν ενδιαφέρον για να εκπροσωπήσουν τη Λετονία στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Το τηλεοπτικό δίκτυο LTV μοιράστηκε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα τραγούδια που υπεβλήθησαν, μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις μισές αιτήσεις συμμετοχής κατατέθηκαν την τελευταία ημέρα. Η παραγωγός του Supernova Ilze Jansone αποκάλυψε ότι πολλοί καλλιτέχνες έχουν υποβάλει δύο τραγούδια. Σημείωσε επίσης ότι έχουν δει περισσότερη ποικιλία φέτος, με πολλούς νεαρούς καλλιτέχνες και περισσότερα τραγούδια στη λετονική γλώσσα. Το LTV έχει λάβει συμμετοχές που καλύπτουν ποικίλα μουσικά είδη, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών τραγουδιών pop, schlager και metal.

Στη συνέχεια ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα ελέγξει όλες τις αιτήσεις για να διασφαλίσει ότι οι καταχωρήσεις συμμορφώνονται με τους κανόνες του Supernova 2020. Οι κανόνες του 2020 επιτρέπουν στους ξένους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος ως παραγωγοί ή μέλη μιας μπάντας. Ωστόσο, ο τραγουδιστής του τραγουδιού πρέπει να είναι Λετονός.

Ο μεγάλος τελικός του Supernova έχει επιβεβαιωθεί για τις 8 Φεβρουαρίου 2020, αλλά το λετονικό κρατικό κανάλι δεν έχει αποκαλύψει εάν η διαδικασία ανάδειξης του εκπροσώπου της Λετονίας στο Ρότερνταμ θα περιλαμβάνει και ημιτελικούς. Μόλις τον περασμένο μήνα, η Jansone δήλωσε: “Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε ακόμα να αποκαλύψουμε επίσημα πώς θα επιλεγούν οι φιναλίστ, αλλά γνωρίζουμε ότι ο τελικός του διαγωνισμού θα μεταδοθεί ζωντανά στις 8 Φεβρουαρίου.”

Το LTV διεξάγει το Supernova τα τελευταία πέντε χρόνια, έχοντας μία εν γένει μέτρια παρουσία στο διαγωνισμό. Ξεχωρίζει με διαφορά η παρουσία της Aminata το 2015 στη Βιέννη (1η έκδοση του Supernova) όπου η χώρα της Βαλτικής κατέλαβε την θέση, πετυχαίνοντας έτσι το καλύτερό της πλασάρισμα την τρέχουσα δεκαετία. Το 2019, στο Tel Aviv, τη Λετονία εκπροσώπησε το συγκρότημα Carousel με το τραγούδι “That night“. Για ακόμα μια, όμως, χρονιά δεν κατάφερε, να προκριθεί στον τελικό αφού κατετάγη 15η με 50 βαθμούς στον Β’Ημιτελικό.

πηγή: wiwibloggs.com

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *