Ουγγαρία: Η κυβέρνηση αρνείται να σχολιάσει την απόσυρση της χώρας από τη Eurovision

Όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο μας άρθρο, η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στη Eurovision 2020. Οι κανονισμοί του A Dal,  που από το 2012 χρησιμοποιείται ως ο εθνικός τελικός της Ουγγαρίας για την Eurovision, δεν ανέφεραν πουθενά τον διαγωνισμό της Eurovision, ενώ μέρος των κανονισμών ήταν αντίθετοι με τους κανονισμούς της EBU, κάτι που σήμαινε ότι το A Dal 2020 δεν θα είχε καμία σύνδεση με την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision. Τέλος, δεν βρισκόταν και στην επίσημη λίστα της EBU, με τις χώρες που πρόκειται να λάβουν μέρος στο Ρότερνταμ.

Η είδηση αυτή, δυσαρέστησε πολλούς φαν με πολλούς να ζητούν να μάθουν από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας, (ΜTVA), τους λόγους απόσυρσης της από τον μουσικό Διαγωνισμό, χωρίς όμως αυτή να έχει δώσει ακόμη κάποια απάντηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ουγγρικής εφημερίδας, Magyar Hang, ο βουλευτής του πράσινου-φιλελεύθερου κόμματος LMP, Péter Ungár, έθεσε στη κυβέρνηση το ερώτημα τη μη συμμετοχής της Ουγγαρίας στη φετινή Eurovision.

Ο υπουργός Εξωτερικών Bence Rétvári, αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση λέγοντας:

Κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν έχει τη δυνατότητα να αναθεωρήσει ούτε να ελέγξει τις αποφάσεις του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα – και επομένως την απόφαση σχετικά με την παραγωγή που αναφέρεται στην ερώτηση.

Η Magyar Hang σημειώνει ότι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει τη συμμετοχή της Ουγγαρίας στην Eurovision κάθε χρόνο. Μάλιστα υποθέτει ότι ο αποκλεισμός της Ουγγαρίας στη Eurovision 2019, βασίζεται στην απόφαση αυτή.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η Ουγγαρία αποσύρεται από τον διαγωνισμό της Eurovision. Η πρώτη φορά ήταν το 1999, όταν απείχε έξι χρόνια. Επανήλθε το 2005, απείχε το 2006 στην Αθήνα και επέστρεψε την επόμενη χρονιά. Τελευταία της απουσία ήταν το 2010, όταν για οικονομικούς λόγους προτίμησε να απέχει.

Η καλύτερη θέση της χώρας, στην ιστορία του Διαγωνισμού, είναι η 4η, όταν το 1994, εκπροσωπήθηκε από την Friderika Bayer και το τραγούδι Kinek mondjam el vétkeimet?.

Πηγή: wiwibloggs

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *