Πορτογαλία: Οι 16 συνθέτες του Festival da Canção 2020 | Στις 7 Μαρτίου ο τελικός!

Η δημόσια τηλεόραση της Πορτογαλίας, RTP, ανακοίνωσε πριν από λίγο τους 16 συνθέτες που θα λάβουν μέρος στο Festival da Canção 2020, τον εθνικό τελικό της χώρας για την Eurovision 2020. Επιπλέον έγιναν γνωστές και οι ημερομηνίες του FdC. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 22 και 29 Φεβρουαρίου, με τον τελικό να πραγματοποιείται στις 7 Μαρτίου!

Μέσω του Festival da Canção θα επιλέξει η Πορτογαλία την συμμετοχή της στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, για μία ακόμα χρονιά. 16 συνθέτες επιλέχθηκαν για να διαγωνισθούν στο Festival da Canção 2020 και να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Πορτογαλίας στο Ρότερνταμ τον ερχόμενο Μάιο.

Οι 16 συνθέτες είναι:

– António Avelar Pinho
– Blasted Mechanism
– Cláudio Frank (από το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Master Class)
– Dino d’Santiago
– Dúbio ft. +351 (από την ανοιχτή πρόσκληση)
– Elisa Rodrigues
– Filipe Sambado
– Hélio Morais
– Jimmy P
– João Cabrita
– Marta Carvalho
– Meera
– Pedro Jóia
– Rui Pregal da Cunha
– Throes + The Shine
– Tiago Nacarato

Από τους παραπάνω συνθέτες οι 14 προέκυψαν από απευθείας πρόκληση της RTP, ένας ήταν ο νικητής του ραδιοφωνικού προγράμματος Master Class και ένας από ανοιχτό διαγωνισμό. Οι ερμηνευτές των 16 τραγουδιών θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο. Τα τραγούδια θα γίνουν γνωστά στο κοινό λίγο πριν τον κάθε ημιτελικό, όπως έγινε και φέτος.

Συνολικά 16 καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν το χρυσό εισιτήριο για την Ολλανδία. 8 καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν σε κάθε ημιτελικό, οι 4 πρώτοι  από κάθε ημιτελικό θα περάσουν στον Μεγάλο Τελικό του FdC στις 7 Μαρτίου. Ως εκ τούτου, οι 8 φιναλίστ θα διαγωνιστούν για το δικαίωμα εκπροσώπησης της Πορτογαλίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020.

Φέτος, την Πορτογαλία εκπροσώπησε ο Conan Osiris με το τραγούδι Telemoveis. Αν και φαβορί και αγαπημένο αρκετών φαν, δεν κατάφερε να προκριθεί στον Τελικό, κατακτώντας τη 15η θέση με 51 βαθμούς.

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] τηλεόραση της Πορτογαλίας, RTP, ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες τους 16 συνθέτες που θα λάβουν μέρος στο Festival da Canção 2020, […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *