Σουηδία: Δύο eurostars επιστρέφουν στο Melodifestivalen!

Η Aftonbladet αποκαλύπτει σήμερα ακόμη τρία ονόματα που θα συμμετάσχουν στο Melodifestivalen 2020, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 14 επιβεβαιωμένους καλλιτέχνες σύμφωνα με το ρεπορτάζ της. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν οι Anna Bergendahl και Robin Bengtsson, αμφότεροι προηγούμενοι νικητές του Melodifestivalen και εκπρόσωποι της Σουηδίας στον διαγωνισμό.

Επιστροφή για τον Robin Bengtsson, τρία χρόνια μετά την νίκη του

Ο Robin Bengtsson κέρδισε το Melodifestivalen 2017 με το I Can’t Go On, κατακτώντας στην συνέχεια την πέμπτη θέση στον διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο. Ο 29 καλλιτέχνης έκτοτε δεν έχει κάνει σπουδαία πράγματα στην μουσική, επικεντρώνοντας την προσοχή του στην αλυσίδα κομμωτηρίων που άνοιξε. Αυτή θα είναι η τρίτη του συμμετοχή στο Melodifestivalen, για τον Robin που μετρά ήδη 11 χρόνια καριέρα, αφού όλα ξεκίνησαν για αυτόν το 2008 όταν κατέκτησε την τρίτη θέση στο Pop Idol.

Επιστροφή για τρίτη φορά και για την Anna Bergendahl

Η 28χρονη Anna Bergendahl έχει το δυσάρεστο προνόμιο να είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Σουηδίας, που δεν κατάφερε να προκριθεί σε τελικό της Eurovision. Έχει παράλληλη πορεία με αυτή του Robin αφού συμμετείχε στο Pop Idol την ίδια χρονιά με αυτήν. Το 2010 κέρδισε το Melodifestivalen με το This Is My Life, αλλά έχασε την πρόκριση από την Κύπρο, καταλαμβάνοντας την ενδέκατη θέση στον ημιτελικό της. Φέτος, συμμετείχε για δεύτερη φορά στο Melodifestivalen με ένα τραγούδι του Thomas G:Son, το Ashes To Ashes, φθάνοντας στον τελικό μέσω της δεύτερης ευκαιρίας. Το τραγούδι αν και δεν κέρδισε το Melodifestivalen ακούστηκε πολύ στα σουηδικά ραδιόφωνα, σηματοδοτώντας την επιτυχημένη επιστροφή της Anna Bergendahl.

Ένας Dj στο Melodifestivalen

Το τρίτο όνομα που αποκαλύπτει η Aftonbladet είναι του Dj, Anis Don Demina. Έγινε γνωστός όχι τόσο ως Dj, αλλά ως YouTuber. Συμμετείχε σε ντουέτο και στο φετινό Melodifestivalen.

Οι καλλιτέχνες που έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής για το Melodifestivalen 2020

Δεκατρείς διαγωνιζόμενοι έχουν μέχρι στιγμής διασφαλίσει μία θέση στους ημιτελικούς του Melodifestivalen 2020:

  1. Amanda Aasa (από το P4 Nästa)
  2. Victor Crone
  3. Hanna Ferm
  4. Jakob Karlberg
  5. The Mamas
  6. Albin Johnsén
  7.  Suzi P
  8.  Linda Bengtzing
  9.  Frida Öhrn
  10.  Paul Rey
  11.  Robin Bengtsson
  12.  Anna Bergendahl
  13.  Anis Don Demina

Δύο ονόματα είναι στο στόχαστρο του SVT, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους:

  1. Carola
  2. Eric Saade

Θυμίζουμε ότι οι 14 από τους 28 συμμετέχοντες του Melodifestivalen προκύπτουν από την ανοιχτή πρόσκληση σε δημιουργούς του SVT, οι 13 επιλέγονται με πρόσκληση που απευθύνει σε αυτούς το SVT και 1 είναι προέρχεται από τον ραδιοφωνικό διαγωνισμό, P4 Nästa.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Melodifestivalen 2020 έχει ως εξής:

  • Λινκόπινγκ – Πρώτος Ημιτελικός – 1 Φεβρουαρίου
  • Γκέτεμποργκ – Δεύτερος Ημιτελικός  – 8 Φεβρουαρίου
  • Λουλέα – Τρίτος Ημιτελικός  – 15 Φεβρουαρίου
  • Μάλμο – Τέταρτος Ημιτελικός  – 22 Φεβρουαρίου
  • Εσκιλστούνα – Δεύτερη Ευκαιρία – 29 Φεβρουαρίου
  • Στοκχόλμη – Τελικός – 7 Μαρτίου

Οι  David Sundin,  Linnea Henriksson και  Lina Hedlund, θα παρουσιάσουν και τις έξι βραδιές του σόου. Η Aftonbladet προέβλεψε σωστά τα 26 από τα 28 ονόματα του Melodifestivalen 2019.

Πηγή: Aftonbladet

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *