Φινλανδία: Στις 7 Μαρτίου το UMK 2020!

Η δημόσια τηλεόραση της Φινλανδίας, YLE, ανακοίνωσε σήμερα ότι η επιλογή της συμμετοχής της χώρας για την Eurovision 2020 θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου, μέσω φυσικά του UMK 2020.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη τα δύο τελευταία χρόνια, η Φινλανδία το 2020 επιστρέφει στην ανοιχτή επιλογή, όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενο μας άρθρο.

Από σήμερα και μια μία εβδομάδα, μέχρι τις 7 Νοεμβρίου δηλαδή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις συμμετοχές τους ηλεκτρονικά, χρησιμοποιώντας την επίσημη ιστοσελίδα του UMK 2020.

Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να στείλει όσες συμμετοχές επιθυμεί, όμως μόνο με μία επιτρέπεται να συμμετάσχει στον τελικό του UMK 2020. Επιτρέπονται και ξένοι δημιουργοί, όπως και ερμηνευτές, αρκεί στο κάθε τραγούδι να υπάρχει έστω ένα Φινλανδός στους δημιουργούς και ένας Φινλανδός στους ερμηνευτές (κάτοχος φινλανδικής υπηκοότητας ή μόνιμος κάτοικος).

Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις 21 Ιανουαρίου. Την ίδια ημέρα θα αποκαλυφθεί και η επιτροπή που τους επέλεξε. Το UMO 2020 θα αποτελείται από μια βραδιά μόνο και δεν πρόκειται να πωληθούν εισιτήρια. Για πρώτη φορά το UMK δεν θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι, αλλά στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Φινλανδίας, το Τάμπερε.

Η Τελευταία φορά που η Φινλανδία επέλεξε τον εκπρόσωπο της με ανοιχτή επιλογή ήταν το 2017, όπου οι Norma John με το τραγούδι Blackbird, αν και φαβορί περιορίστηκαν στην 12η θέση του Πρώτου Ημιτελικού με 92 βαθμούς.

Πηγή: ESCXtra

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *