Αυστραλία: Δύο ακόμη υποψήφιοι για το “Eurovision: Australia Decides”!

Η δημόσια τηλεόραση της Αυστραλίας, SBS, αποκάλυψε νωρίτερα δύο ακόμη υποψηφίους του Eurovision: Australia Decides, του εθνικού τελικού της χώρας για την Eurovision 2020. Πρόκειται για τους Mitch Tambo και iOTA.

Δέκα υποψήφιοι θα διαγωνισθούν στην Γκολντ Κόουστ στις 8 Φεβρουαρίου για την εκπροσώπηση της Αυστραλίας στην Eurovision 2020. Μετά την φετινή επιτυχία του Eurovision: Australia Decides, η SBS αποφάσισε να διοργανώσει και για το 2020 το ίδιο concept.

Μετά τις Casey Donovan και Vanessa Amorosi ήρθε η ώρα για δύο άνδρες:

Mitch Tambo

Ο Mitch Tambo 29 χρονών από την Μελβούρνη είναι εκπρόσωπος των αυτοχθόνων κατοίκων της Αυστραλίας (Gamilaraay), εξού και η περίεργη αμφίεση του. Το τραγούδι του όπως δηλώνει και ο ίδιος θα έχει πολλά στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής της φυλής του.

Είμαι ενθουσιασμένος που λαμβάνω μέρος στο Eurovision: Australia Decides και που θα έχω την δυνατότητα να βρεθώ στην μεγαλύτερη σκηνή παγκοσμίως. Τα τραγούδια της Eurovision συχνά συνδυάζουν στοιχεία παραδοσιακών και σύγχρονων ήχων, κάτι που κάνω και εγώ με τη δική μου μουσική. Το πιο σημαντικό είναι ότι φέρνει διαφορετικούς πολιτισμούς όλους κάτω από το πανό της μουσικής, το οποίο είναι ένα όμορφο πράγμα.

Η συμμετοχή του Mitch Tambo δεν εξέπληξε κανέναν αφού μέσα από το Australia’s Got Talent που συμμετείχε τους προηγούμενους μήνες, φθάνοντας στον τελικό, δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον προέτρεπαν να συμμετάσχει στον εθνικό τελικό της χώρας για την Eurovision.

iOTA

Ο iOTA είναι ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης, αφού είναι και ηθοποιός και τραγουδιστής και συνθέτης! Έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες και σειρές, ενώ έχει προταθεί για διάφορα υποκριτικά και μουσικά βραβεία.

Δεν είμαι ο τυπικός τύπος του ανταγωνισμού, αλλά με ενδιαφέρει ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision για το χρώμα και την κίνηση, τη μουσική και την παράσταση, το φως και τη σκιά, τη δημιουργικότητα και την αυτοεκδήλωση, το τραγούδι και την ερμηνεία μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο ακροατήριο.

Έξι υποψήφιοι ακόμα για το Eurovision: Australia Decides!

Οι υπόλοιποι έξι υποψήφιοι θα ανακοινωθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα με τον Paul Clarke εκτελεστικό παραγωγό του Eurovision: Australia Decides να μας υπόσχεται περισσότερες εκπλήξεις:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τους Mitch και iOTA σε αυτό το πραγματικά συναρπαστικό line-up. Μαζί με τις Casey Donovan και Vanessa Amorosi, αυτοί οι τέσσερις καλλιτέχνες αρχίζουν να δίνουν στους οπαδούς μια ένδειξη της κλίμακας, της ποικιλομορφίας και της ακατέργαστης δημιουργικότητας που θα βρίσκονται στο επίκεντρο του  Eurovision – Australia Decides  2020. Με έξι ακόμη διαγωνιζόμενους που μένει να ανακοινωθούν, είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ένα εκπληκτικό σόου!

Παρουσιαστές του αυστραλιανού εθνικού τελικού θα είναι και φέτος, η ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια Myf Warhurst και ο κωμικός Joel Creasey, οι οποίοι θα αναλάβουν και τη μετάδοση του διαγωνισμού τον Μάιο του 2020 για λογαριασμό του SBS.

Φέτος, η νικήτρια του «Eurovision: Australia Decides» Kate Miller-Heidke εκπροσώπησε την Αυστραλία στο Τελ Αβίβ, καταφέρνοντας να φθάσει στην ένατη θέση, με 285 βαθμούς.

Πηγή: SBS

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *