Γερμανία: Με εσωτερική επιλογή μετά από δέκα χρόνια;

Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια φαίνεται ότι η Γερμανία δεν θα πραγματοποιήσει εθνικό τελικό για την επιλογή της συμμετοχής της στον Διαγωνισμό της Eurovision, αλλά θα υπάρξει εσωτερική επιλογή, που θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη διαδικασία που διεξήγαγε η Ελβετία στον φετινό διαγωνισμό.

Ενώ τις προηγούμενες χρονιές τέτοια εποχή υπήρχαν πληροφορίες όπως η ημερομηνία του εθνικού τελικού ή ακόμα και υποψήφιοι, φέτος οι πληροφορίες που έχουμε από την Γερμανία είναι ελάχιστες.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι την τελική απόφαση θα την λάβει μια επιτροπή από fans, αλλά και μια διεθνής επιτροπή, χωρίς όμως όπως φαίνεται να υπάρχει και η ετυμηγορία του κοινού, αφού πιθανότατα να μην υπάρξει τηλεοπτικός εθνικός τελικός, αλλά μία μόνο εσωτερική επιλογή.

Ήδη οι δύο επιτροπές έχουν ακούσει διάφορα τραγούδια, ερμηνευμένα από διάφορους καλλιτέχνες και έχουν καταλήξει στους καλύτερους συνδυασμούς. Φέτος, βαρύτητα δόθηκε στην εξεύρεση κατάλληλων τραγουδιών και στην συνέχεια έγινε η αντιστοίχηση τους με τους ερμηνευτές τα οποία τα αναδεικνύουν καλύτερα. Απέφυγαν δηλαδή τα διάφορα songwriting camps που λάμβαναν χώρα τα προηγούμενα χρόνια.

Αν τελικά η επιλογή γίνει εσωτερικά αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το 2009 που η Γερμανία θα επιλέγει χωρίς τηλεοπτικό εθνικό τελικό την συμμετοχή της στην Eurovision.

Η νέα προσέγγιση ήρθε μετά το απογοητευτικό για μία ακόμα χρονιά αποτέλεσμα στον φετινό διαγωνισμό, όπου οι S!sters κατέλαβαν την 25η θέση στον Μεγάλο Τελικό, λαμβάνοντας 0 βαθμούς από το τηλεοπτικό κοινό!

Πηγή: esc-kompakt
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *