Ελλάδα: Τι συμβαίνει στην ΕΡΤ με την Eurovision 2020;

Για μία ακόμη χρονιά η ΕΡΤ επιβεβαιώνει το πόσο δυσκίνητο είναι το ελληνικό δημόσιο. Παρότι όπως διαβάσατε σε προηγούμενα άρθρα μας, έχουν ήδη πραγματοποιήσει τρεις συναντήσεις στο ραδιομέγαρο, λευκός καπνός ακόμα δεν υπάρχει.

Η ΕΡΤ είναι ακόμα εγκλωβισμένη σε διαδικασίες και επιτροπές. Ούτε η καλλιτεχνική επιτροπή που θα προτείνει στην ΕΡΤ τον τρόπο, αλλά ίσως και τον καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει στον Ρότερνταμ, έχει ανακοινωθεί, ούτε συζητήσεις έχουν προχωρήσει σημαντικά με κάποιον καλλιτέχνη.

Η Stefania για την οποία αναφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες σε εκπομπή του SKAI είναι όντως μία πιθανότητα, χωρίς όμως να αποκλείεται να καταλήξουν σε κάποιο άλλο πρόσωπο αφού η ΕΡΤ προσανατολίζεται και προς άλλες κατευθύνσεις…Το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, θα παίξει και φέτος σημαίνοντα ρόλο στην επιλογή του καλλιτέχνη, ενώ όπως σας ενημερώσαμε και στο παρελθόν, η νέα διοίκηση της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης απετάνθη και σε επαγγελματίες που έχουν πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους, χωρίς όμως και σε αυτή την περίπτωση να έχει έρθει σε κάποια συμφωνία μαζί τους.

Αυτό για το οποίο ελπίζουμε είναι ότι στην ΕΡΤ έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς απαιτεί ένας διαγωνισμός όπως αυτός της Eurovision και θα σταματήσουν επιτέλους τα όποια πειράματα. Ευτυχώς ή δυστυχώς, η Eurovision έχει εμπορευματοποιηθεί πλήρως τα τελευταία χρόνια και ο ανταγωνισμός αλλά και το επίπεδο έχει ανέβει κατακόρυφα. Μπορεί κάλλιστα να λάβει παραδείγματα από το ΡΙΚ που για μία ακόμα χρονιά με συγκεκριμένο σχέδιο και πλάνο, στέλνει έναν καλλιτέχνη που ταιριάζει στο ύφος του διαγωνισμού, διεκδικώντας και για το 2020 το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τα πειράματα των τελευταίων ετών δεν μας έφεραν κανένα θετικό αποτέλεσμα και αν θέλουμε να πετύχουμε μετά από εφτά χρόνια να περάσουμε στην αριστερή πλευρά του βαθμολογικού πίνακα, θα πρέπει να “πολεμήσουμε” και εμείς με τα ίδια όπλα που μάχονται και οι ανταγωνιστές μας, αφήνοντας στην άκρη ιδεοληψίες και στερεότυπα. Εξάλλου, η νέα διοίκηση θα πρέπει με την επιλογή της να σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας που ευαγγελίζεται ότι έφερε στην ΕΡΤ!

Εν αναμονή λοιπόν, με λιγότερες συσκέψεις και περισσότερες πράξεις!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Eurofun
    Eurofun says:

    Τι ακριβώς εννοειτε να ταιριάζει στο ύφος του διαγωνισμού;;; Από ποτε έχει συγκεκριμένο ύφος η Eurovision; Έχουμε δει εθνοποπ, εναλλακτική ποπ, hard rock, όπερα, μπαλάντες, και αλλά τόσα. Και οι νικητές προέρχονται σχεδόν από ολα. Αν ολα αυτά τα βάζεται στο ίδιο ύφος τότε τι να πω. Και γιατί να σταματήσουμε τους πειραματισμους;; Εξαρτάται βέβαια γιατί βλέπει κανείς την Eurovision. Εγω πάντως την βλέπω για αυτή την διαφορετικότητα στα μουσικά είδη, επειδή αγαπώ την μουσική, και οχι αν θα βρεθούμε στην αριστερή, στην δεξιά ή στην πλαγιομετωπική πλευρά του πινακα

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Κανεις δεν μίλησε για την διαφορετικοτητα, η οποια σε ολους μας αρεσει. πχ Η σκηνικη παρουσιαση της φετινης μας συμμετοχης ηταν κατι ξένο με τον διαγωνισμο. Οπως αναφερω οταν πας σε εναν διαγωνισμο κ θελεις να πας καλα πρεπει να πας με τα οπλα που ειναι αποτελεσματικα, οχι με σφενδονες. Εκτος φυσικα αν δεν σε ενδιαφερει το αποτελεσμα κ πας απλα για την συμμετοχη. Εκει ειναι αλλη υποθεση.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *