Ελλάδα: “Όχι αγαπητή μου ΕΡΤ δεν έχεις πλέον δικαιολογία…”!

Ξεκίνησε την Δευτέρα που μας πέρασε (18/11), την πολυαναμενόμενη εκπομπή της στην ΕΡΤ η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη. Σε ένα ολοκαίνουριο σκηνικό και με μια πλειάδα συνεργατών, η εκπομπή “10” έκανε πρεμιέρα με “πολικά” νούμερα τηλεθέασης, παρά τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν γεννηθεί εξ’ αρχής.

Σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στην Διαύγεια, η εκπομπή μέχρι το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν θα κοστίσει 810 χιλιάδες Ευρώ. Μέρος αυτού του ποσού θα καλύψει η ΕΡΤ, αφού πρόκειται για μεικτή παραγωγή. Το κόστος αυτό επιμερίζεται σε παραχώρηση στούντιο, τεχνικού εξοπλισμού, και τη δαπάνη για την κατασκευή νέου σκηνικού, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια σύγχρονη οθόνη led, καθώς η ΕΡΤ ήταν το μόνο ελληνικό κανάλι που δεν διέθετε τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην εικόνα της. Η τηλεθέαση της εκπομπής, δεν ξεπέρασε τις τρεις πρώτες ημέρες της μετάδοσής της, το 2,2% τηλεθέαση!

Πραγματικά όλα αυτά τα χρόνια ακούμε ότι είναι πολυτέλεια η ΕΡΤ, να επενδύει μεγάλα ποσά για τον Διαγωνισμό της Eurovision, όταν αντίθετα δαπανώνται πολύ μεγαλύτερα ποσά για προγράμματα που κυριολεκτικά δεν τα βλέπει ψυχή! Η αλήθεια είναι όμως ότι η Eurovision είναι από τα ελάχιστα προγράμματα που διαθέτει στην φαρέτρα της η ελληνική δημόσια τηλεόραση και της φέρνουν τηλεθέαση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η μετάδοση του Τελικού του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Τελ Αβίβ, ήταν το πρόγραμμα που βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης, για την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν (2018-2019), από όλα μάλιστα τα κανάλια!

Πως λοιπόν θεωρείται πολυτέλεια για έναν τηλεοπτικό σταθμό να επενδύει στο δυνατό του χαρτί; Πως μπορεί να θεωρείται σπατάλη η επένδυση σε ένα πρόγραμμα που είναι όπως αποδεικνύουν και οι αριθμοί, το Νο1 αγαπημένο τηλεοπτικό πρόγραμμα των Ελλήνων και αντίθετα να θεωρείται φυσιολογικό η επένδυση σε εκπομπές που κάνουν 2% ή 3% τηλεθέαση;

Όχι αγαπητή μου ΕΡΤ, δεν έχεις πλέον δικαιολογίες για να ζητάς εγγυητικές, σπόνσορες και χρήματα από τις δισκογραφικές, όταν δίνεις τα πολλαπλάσια σε εκπομπές που δεν βλέπουν ούτε οι συγγενείς των συντελεστών τους!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *