Εσθονία: Ακούστε την συμμετοχή του Δημήτρη Κοντόπουλου με τον Uku Suviste στο Eesti Laul 2020!

Κυκλοφόρησαν πριν από λίγο τα υποψήφια τραγούδια του εσθονικού τελικού, Eesti Laul 2020 και ανάμεσα τους μπορούμε με βεβαιότητα πλέον να πούμε, ότι είναι και μία συμμετοχή του Δημήτρη Κοντόπουλου. Η υπέροχη μπαλάντα What Love Is με την οποία διαγωνίζεται ο Uku Suviste, παρότι επισήμως δεν υπογράφεται από τον Έλληνα δημιουργό, είναι δική του σύνθεση.

Η συνεργασία του Uku Suviste με τον Δημήτρη Κοντόπουλου ξεκίνησε από το περσινό Eesti Laul. Ο Δημήτρης Κοντόπουλος είχε κάνει την παραγωγή του Pretty Little Liar,του τραγουδιού δηλαδή με το οποίο ο Uku Suviste κέρδισε την δεύτερη θέση στον εσθονικό τελικό του 2019.

Ο Uku Suviste συμμετείχε στο The Voice της Ρωσίας, στην ομάδα της Ani Lorak, μέλος της Dream Team και στενή φίλη του Δημήτρη Κοντόπουλου. Μάλιστα ο Uku Suviste ως μέλος της κριτικής επιτροπής της Εσθονίας, στήριξε το Scream του Sergey Lazarev στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, βάζοντας του 12 και κάνοντας ουσιαστικά την χώρα του να ψηφίσει την Ρωσία μετά από χρόνια!

Τους στίχους του τραγουδιού υπογράφει η Sharon Vaughn, επίσης συνεργάτης του Δημήτρη Κοντόπουλου, αφού είναι αυτή που έγραψε τους στίχους και για το Scream!

Αν το ίδιο το τραγούδι που είναι κλασσικό δείγμα της μουσικής του Δημήτρη Κοντόπουλου, αλλά και όλα τα παραπάνω δεν σας πείθουν, τότε δείτε το παρακάτω Story από το Instagram του Uku Suviste, που δημοσίευσε λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των 24 διαγωνιζόμενων του Eesti Laul 2020:

Ο Uku Suviste ήταν στην Αθήνα, προκειμένου προφανώς να ηχογραφήσει το τραγούδι στο studio του Δημήτρη Κοντόπουλου. Αυτό το Story ήταν και το μοναδικό που αποδεικνύει την παρουσία τους στην ελληνική πρωτεύουσα, αφού δεν δημοσίευσε τίποτα άλλο.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Κοντόπουλος δεν υπογράφει κάποιο από τα τραγούδια που έχει γράψει και συμμετέχουν στην Eurovision. Το ίδιο είχε κάνει και το 2018 με το My Lucky Day της Μολδαβίας και των DoReDos.

Στην προκειμένη πάντως περίπτωση ακόμα και να ήθελε να το υπογράψει δεν θα μπορούσε, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς του Eesti Laul 2020 το 50% τουλάχιστον των δημιουργών θα πρέπει να είναι Εσθονοί. Από την στιγμή που η Sharon Vaughn, που είναι κάτοικος Σουηδίας με αμερικανική καταγωγή, υπογράφει τους στίχους, τότε θα έπρεπε κάποιος Εσθονός να φαίνεται στην σύνθεση. Για λόγους τυπικούς λοιπόν ο ίδιος ο Uku εμφανίζεται να είναι ο συνθέτης και όχι ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

Δείτε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού παρακάτω πατώντας εδώ.

Το What Love Is διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό του Eesti Laul 2020 στις 15 Φεβρουαρίου.

Ποια είναι η γνώμη σας για το τραγούδι;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *