Εσθονία: Αυτοί είναι οι 12 πρώτοι συμμετέχοντες του Eesti Laul 2020

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος του ETV, με τίτλο Ringvaates, ανακοινώθηκαν τα 12 πρώτα ονόματα, οι τίτλοι και οι συνθέτες/στιχουργοί από τις 24 συνολικά συμμετοχές του Eesti Laul 2020.

Η εσθονική ραδιοτηλεόραση, ERR, έφερε, επίσης, στη δημοσιότητα τα ονόματα της 14μελούς επιτροπής που επέλεξε τους φιναλίστ, ανάμεσα σε 178 συμμετοχές που κατατέθηκαν, η οποία αποτελείται από ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας της χώρας, αλλά και του θεάματος γενικότερα.

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους 12 πρώτους καλλιτέχνες και υποψήφια τραγούδια του Eesti Laul 2020:

“Beautiful Lie”Jaagup Tuisk
“Break Me”Laura. Δημιουργοί: Janne Hyöty, Jessica Hyöty και Laura Põldvere
“By My Side”STEFAN. Δημιουργοί: Karl-Ander Reismann και Stefan Airapetjan
“Lean On Me”: Ziggy Wild. Δημιουργοί: Laura Prits, Valdur Viiklepp, Sander Nõmmistu ja Henri-Hannes Sell
“Leelo”: Kruuv. Δημιουργοί: Allan Kasuk
“Out In Space”: SHIRA. Δημιουργοί: SHIRA και Karl-Ander Reismann
Unistustes”: Mariliis Jõgeva. Δημιουργοί: Mariliis Jõgeva και Oliver Mazurtšak
Videomäng“: Renate. Δημιουργοί: Renate Saluste
What Love Is”: Uku Suviste. Δημιουργοί: Uku Suviste και Sharon Vaugh
Without a Reason“: Little Mess. Δημιουργοί: Ebbe Ravn, Timo Vendt, Mihkel Mattisen και Tanja Mihhailova-Saar
“Üks kord veel”: Traffic. Δημιουργοί: Victor Crone, Fred Krieger, Vallo Kikas και Stig Rästa
Young“: Rasmus Rändvee. Δημιουργοί: Karl-Ander Reismann ja Rasmus Rändvee

Εννοείται πως και φέτος δε θα έλλειπαν οι επιστροφές. O Uku Suviste συμμετείχε και στο Eesti Laul 2019 φθάνοντας μάλιστα στην δεύτερη θέση, με το τραγούδι Pretty Little Liar, την παραγωγή του οποίου έκανε ο Δημήτρης Κοντόπουλος! Η δεύτερη συμμετοχή και για τον Rasmus Rändvee, που το 2017 κατέλαβε την τρίτη θέση. Το τραγούδι του υπογράφουν οι Victor Crone που εκπροσώπησε φέτος την Εσθονία στον διαγωνισμό και φημολογείται ότι θα είναι υποψήφιος στο Melodifestivalen, αλλά και ο Stig Rästa που το 2015 ως ερμηνευτής κατέλαβε την έβδομη θέση στην Eurovision που εκείνη τη χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη. Φυσικά η επιστροφή που ξεχωρίζει είναι αυτή της Laura, που έχει εκπροσωπήσει ήδη δύο φορές την Εσθονία στην Eurovision, το 2005 με τις Suntribe και το 2017 μαζί με τον Koit Toome και το Verona. Αμφότερες φορές δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Αύριο 14 Νοεμβρίου θα γνωρίσουμε και τις υπόλοιπες 12 συμμετοχές. Τα τραγούδια θα ακούσουμε για πρώτη φορά στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 13 και 15 Φεβρουαρίου στο Ταρτού, ενώ ο μεγάλος τελικός παραδοσιακά στο  Saku Suurhall στο Ταλίν, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε και η Eurovision 2002. Τα εισιτήρια έχουν ήδη δοθεί προς πώληση. Παρουσιαστές του Eesti Laul 2020 θα είναι οι Karl-Erik Taukar και Tõnis Niinemets.

Το Eesti Laul, ως μέθοδος επιλογής της εσθονικής συμμετοχής, εφαρμόζεται από το 2009. Οι νικητές του θεσμού αυτού έχουν χαρίσει στη χώρα μερικές απο τις πιο επιτυχημένες συμμετοχές της – μεταξύ άλλων τα: Urban Symphony (2009), Kuula (2012), La Forza (2018).

Νικητής του Eesti Laul 2019 και εκπρόσωπος της Εσθονίας στη Eurovision 2019 ήταν o Victor Crone. Ερμήνευσε στη σκηνή του Τελ Αβίβ το Storm και κατέκτησε την 20η θέση.

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] θα λάβουν μέρος στο δεύτερο ημιτελικό. Σε αντίθεση με τα ονόματα του πρώτου ημιτελικού, εδώ δεν υπάρχουν ηχηρές παρουσίες, κάνοντας αυτόν τον […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *