Μαυροβούνιο: Αγορά πέντε νέων αυτοκινήτων αντί της συμμετοχής στην Eurovision 2020 από την δημόσια τηλεόραση της χώρας!

Η δημόσια τηλεόραση του Μαυροβουνίου (RTCG) μετά και την ανακοίνωση της λίστας από την EBU, των χωρών που θα λάβουν μέρος στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και την επισημοποίηση της αποχώρησης από τον διαγωνισμό, που πρώτα διαβάσατε στο Eurovisionfun, εξηγεί τους λόγους της απόφασης της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της RTCG οι λόγοι της αποχώρησης είναι οικονομικοί, αλλά και εξαιτίας των μικρών ποσοστών πρόκρισης του Μαυροβουνίου στον τελικό της Eurovision.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision κοστίζει περίπου 130.000 ευρώ ετησίως. Οι εκπρόσωποί μας έχουν επιτύχει συνήθως μέτρια αποτελέσματα, παίρνοντας δύσκολα την πρόκριση για τον Μεγάλο Τελικό.Έτσι φέτος αποφασίσαμε να επενδύσουμε αυτά τα χρήματα στην ανανέωση του στόλου RTCG. Το πλάνο είναι να αγοραστούν πέντε νέα αυτοκίνητα, τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά την ασφάλεια του προσωπικού μας, το οποία κάνει περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα ημερησίως.

RTCG για την αποχώρηση του Μαυροβουνίου από την Eurovision 2020.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση η αποχώρηση φαίνεται να είναι μόνο για την επόμενη διοργάνωση και όχι γενική. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Μαυροβούνιο αποσύρεται από τον διαγωνισμό. Η πρώτη ήταν η διετία 2010 – 2011, όταν και πάλι εξαιτίας κακών αποτελεσμάτων και της οικονομικής κρίσης που μόλις είχε κάνει την εμφάνιση της, απουσίασαν για δύο χρόνια.

Στο Τελ Αβίβ το Μαυροβούνιο εκπροσώπησαν οι D Mol με το Heaven, που κατέκτησε την 16η θέση στον πρώτο ημιτελικό.

Πηγή: RTCG
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *