Ουγγαρία: Η κυβέρνηση αρνείται ότι ο λόγος αποχώρησης είναι το “γκέι στοιχείο” του διαγωνισμού

Το γύρο του κόσμου κάνουν σημερινά δημοσιεύματα από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία (Independent, BBC, The Guardian κλπ), ότι ο πραγματικός λόγος αποχώρησης της Ουγγαρίας από τον διαγωνισμό είναι το υπερβολικό γκέι στοιχείο του, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας.

Στροφή προς παραδοσιακές αξίες για την Ουγγαρία

Η ξενοφοβική κυβέρνηση του Όρμπαν έχει ήδη εξαγγείλει πως βασική προτεραιότητα της είναι η στήριξη της παραδοσιακής οικογένειας, με στόχο την αύξηση των δεικτών γεννήσεων. Στις αρχές του χρόνου εντύπωση είχε προκαλέσει η ομιλία βουλευτή του κυβερνόντος κόμματος, όπου είχε χαρακτηρίσει την υιοθεσία από ζευγάρια του ίδιο φύλου ως παιδοφιλία.

Αν και μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί επίσημη εξήγηση για την αποχώρηση της χώρας από την Eurovision 2020, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως αυτή έγινε εξαιτίας της υπερσυντηρητικής κυβέρνησης Όρμπαν. Μάλιστα ένας δημοσιογράφος φιλοκυβερνητικού καναλιού πριν λίγες ημέρες δήλωσε πως η αποχή της Ουγγαρίας από τον διαγωνισμό θα συμβάλει στην ψυχική υγεία του έθνους!

Η κυβέρνηση αρνείται τις κατηγορίες

Η μεγάλη έκταση όμως που έλαβε το ζήτημα, οδήγησε νωρίτερα τόσο τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού για θέματα εξωτερικής πολιτικής, όσο και την ίδια την δημόσια τηλεόραση της Ουγγαρίας να λάβουν επίσημη θέση και να διαψεύσουν τα εν λόγω δημοσιεύματα.

Ο Zoltan Kovacs εκπρόσωπος του πρωθυπουργού για θέματα εξωτερικής πολιτικής, χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ως fake news, ενώ ξεκαθάρισε ότι κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν έχει χαρακτηρίσει ποτέ τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με τον τρόπο που περιγράφεται σε αυτά:

Λίγο αργότερα η ίδια η δημόσια τηλεόραση της Ουγγαρίας κατηγόρισε τα μέσα που αναπαράγουν αυτά τα ανύποστατα για αυτούς δημοσιεύματα και για μία ακόμη φορά τόνισε ότι ο λόγος που η Ουγγαρία αποφάσισε να απέχει από την Eurovision 2020, είναι ότι προτίμησε να στηρίξει τα ταλέντα που θα προκύψουν από το A Dal (τον μουσικό διαγωνισμό που χρησιμοποιούσε ως εθνική επιλογή για την Eurovision) και να διαθέσει τα έξοδα που θα έκανε για τον διαγωνισμό σε αυτό τον σκοπό.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η Ουγγαρία αποσύρεται από τον διαγωνισμό της Eurovision. Η πρώτη φορά ήταν το 1999, όταν απείχε έξι χρόνια. Επανήλθε το 2005, απείχε το 2006 στην Αθήνα και επέστρεψε την επόμενη χρονιά. Τελευταία της απουσία ήταν το 2010, όταν για οικονομικούς λόγους προτίμησε να απέχει.

Η καλύτερη θέση της χώρας, στην ιστορία του Διαγωνισμού, είναι η 4η, όταν το 1994, εκπροσωπήθηκε από την Friderika Bayer και το τραγούδι Kinek mondjam el vétkeimet?.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *