Πορτογαλία: 320 τραγούδια υπεβλήθησαν για το Festival da Canção 2020

Η δημόσια τηλεόραση της Πορτογαλίας, RTP, ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες τους 16 συνθέτες που θα λάβουν μέρος στο Festival da Canção 2020, τον εθνικό τελικό της χώρας για την Eurovision 2020. Προ ολίγου έγινε και η αποκάλυψη πως το RTP έχει λάβει 320 τραγούδια που θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία ανάδειξης του εκπροσώπου της Πορτογαλίας για την 65η έκδοση του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

120 περισσότερα τραγούδια σε σχέση με πέρσι υπεβλήθησαν.  Πρόκειται, όμως, για έναν αριθμό κατά τι μικρότερο εν συγκρίσει με το ρεκόρ των 346 τραγουδιών του 2018, όταν και η Πορτογαλία φιλοξένησε για 1η φορά στην ιστορία το μεγαλύτερο τηλεοπτικό σόου της γηραιάς ηπείρου.

Οι 16 συνθέτες που επιλέχθηκαν για να διαγωνισθούν στο Festival da Canção 2020 και να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Πορτογαλίας στο Ρότερνταμ τον ερχόμενο Μάιο είναι οι ακόλουθοι:

– António Avelar Pinho
– Blasted Mechanism
– Cláudio Frank (από το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Master Class)
– Dino d’Santiago
– Dúbio ft. +351 (από την ανοιχτή πρόσκληση)
– Elisa Rodrigues
– Filipe Sambado
– Hélio Morais
– Jimmy P
– João Cabrita
– Marta Carvalho
– Meera
– Pedro Jóia
– Rui Pregal da Cunha
– Throes + The Shine
– Tiago Nacarato

Το Festival da Canção 2020 θα πραγματοποιηθεί σε 3 ξεχωριστές βραδιές. Οι ημιτελικοί θα λάβουν χώρα στις 22 και 29 Φεβρουαρίου στα στούντιο του RTP στη Λισαβόνα. Ενώ, ο τελικός θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου σε τοποθεσία που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, όπου 8 φιναλίστ θα διαγωνιστούν για το δικαίωμα εκπροσώπησης της Πορτογαλίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020.

Φέτος, την Πορτογαλία εκπροσώπησε ο Conan Osiris με το τραγούδι Telemoveis. Αν και φαβορί και αγαπημένο αρκετών φαν, δεν κατάφερε να προκριθεί στον Τελικό, κατακτώντας τη 15η θέση με 51 βαθμούς. Η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου έχει κερδίσει μια φορά τον διαγωνισμό, μόλις 2 χρόνια πριν με τον Salvador Sobral να ερμηνεύει μοναδικά το Amar Pelos Dois και να τερματίζει το μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ συμμετοχών χωρίς νίκη για μια χώρα στην ιστορία του διαγωνισμού.

πηγή: escportugal.pt

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *