Φινλανδία: 426 συμμετοχές για το UMK 2020 | Έξι οι φιναλίστ!

Η δημόσια τηλεόραση της Φινλανδίας επιστρέφει στην ανοιχτή επιλογή μετά από δύο χρόνια απευθείας αναθέσεων σε καλλιτέχνη. Όπως μας πληροφόρησε νωρίτερα 426 συμμετοχές υποβλήθηκαν και ήδη έχουν επιλεγεί οι έξι φιναλίστ που θα διαγωνιστούν το Σάββατο 7 Μαρτίου στον τελικό του UMK 2020 για την φινλανδική εκπροσώπηση στο Ρότερνταμ.

Παρά το φετινό αποκλεισμό της Φινλανδίας από τον τελικό της Eurovision, το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό παραμένει υψηλό. 426 συμμετοχές υποβλήθηκαν στην δημόσια τηλεόραση της χώρας, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τα 300 τραγούδια που είχαν κατατεθεί στον τελευταίο ανοιχτό εθνικό τελικό.

Η ανακοίνωση των έξι φιναλίστ θα πραγματοποιηθεί σε ένα ειδικό event την Τρίτη 21 Ιανουαρίου. Ο νικητής του UMK 2020 θα προκύψει από την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού και της κριτικής επιτροπής.  Το UMK 2020 θα αποτελείται από μια βραδιά μόνο και δεν πρόκειται να πωληθούν εισιτήρια. Για πρώτη φορά το UMK δεν θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι, αλλά στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Φινλανδίας, το Τάμπερε.

Η Τελευταία φορά που η Φινλανδία επέλεξε τον εκπρόσωπο της με ανοιχτή επιλογή ήταν το 2017, όπου οι Norma John με το τραγούδι Blackbird, αν και φαβορί περιορίστηκαν στην 12η θέση του Πρώτου Ημιτελικού με 92 βαθμούς.

Πηγή: wiwibloggs
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *