Jon Ola Sand: “Δεν υπάρχει κάποια συζήτηση για να φέρουμε το Καζακστάν στην Eurovision”

Στην πόλη Γκλίβιτσε της Πολωνίας βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες ο Εκτελεστικός Επόπτης του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, Jon Ola Sand, για την διεξαγωγή της Junior Eurovision 2019.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, δεν έλειψαν και οι ερωτήσεις που αφορούσαν και για την κανονική Eurovision. Ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν η συμμετοχή του Καζακστάν στην Junior Eurovision και εάν αυτή ανοίγει τον διάδρομο για συμμετοχή και στην ενήλικη Eurovision.

“Δεν υπάρχει κάποια συζήτηση για να φέρουμε το Καζακστάν στην Eurovision”

Για ακόμη μία φορά, ο Jon Ola Sand ξεκαθαρίζει πως δεν θα δούμε το Καζακστάν στον διαγωνισμό – τουλάχιστον το 2020 – και πως βρίσκονται σε συνεχή διάλογο μεταξύ της EBU και του δημόσιου φορέα του Καζακστάν για την ιδότητα μέλους και άλλων εκδηλώσεων.

Πρώτα απ’ όλα, είμαστε πολύ χαρούμενοι που η αποστολή του Καζακστάν είναι εδώ και τα πήγαν περίφημα τον περασμένο χρόνο. Έχουν μια εξαίρετη συμμετοχή και φέτος και γενικά προετοιμάζονται διεξοδικά και στέλνουν τα καλύτερά τους μέλη βασικά, γι’ αυτό και είμαστε πολύ χαρούμενοι. 

Για την ώρα, δεν υπάρχει κάποια συζήτηση για να τους φέρουμε στον διαγωνισμό της Eurovision αλλά είμαστε σε συνεχή διάλογο με τον φορέα σε διάφορα επίπεδα – όχο μόνο όσον αφορά τις εκδηλώσεις που κάνουμε αλλά και ότι αφορά την ιδιότητα μέλους, και υπηρεσίες που προσφέρουμε. 

Επισκέφθηκαν τα γραφεία της EBU αρκετές φορές, όχι μόνο εμένα αλλά και άλλα τμήματα και ανθρώπους της EBU, και θέλουμε να συνεχίσουμε τον καλό διάλογο με τον φορέα του Καζακστάν επειδή προσθέτουν αξία, για παράδειγμα, στον διαγωνισμό – της Junior Eurovision – και είμαστε αρκετά χαρούμενοι γι΄αυτό. 

Άλλωστε, τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, ο ίδιος ο Jon Ola Sand είχε τονίσει ξανά πως δεν υπάρχουν πλάνα για πρόσκληση της χώρας στον διαγωνισμό του 2020 που θα διεξαχθεί στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας. Βέβαια, το γεγονός ότι ο επερχόμενος διαγωνισμός της Eurovision θα είναι και ο τελευταίος για τον Jon Ola Sand ως εκτελεστικός επόπτης, ίσως να υπάρξει διαφορετική προσέγγιση επί του θέματος από τον αντικαταστάτη του.

Ανοικτές παραμένουν οι πρώτες πρόβες της Eurovision για το κοινό

Κι ενώ για πρώτη φορά οι πρώτες πρόβες της Junior Eurovision παραμένουν κλειστές για τους δημοσιογράφους για την υγιή κατάσταση των παιδιών και την αποφυγή δημουργίας άγχους που βρίσκονται για πρώτη φορά στην μεγάλη σκηνή, ο Jon Ola Sand επιβεβαίωσε πως οι πρώτες πρόβες της ενήλικης Eurovision θα παραμείνουν ανοικτές, με ίσως κάποιες μικρές αλλαγές.

Θα έχουμε ανοιχτές τις πρώτες πρόβες όπως έχουμε τα τελευταία χρόνια. Το ξέρω ότι για κάποιους καλλιτέχνες είναι λίγο άβολο να ξέρουν ότι δημοσιογράφοι, bloggers και άλλοι άνθρωποι βλέπουν καθώς ερμηνεύουν για πρώτη φορά στην σκηνή. 

Αποφασίσαμε να αφήσουμε τις πρόβες ανοικτές στο κοινό καθώς ξέρουμε ότι για όσους ταξιδεύουν στην οικοδέσποινα πόλη και παρακολουθούν από το κέντρο τύπου έχει μεγάλη αξία για αυτούς και θα συνεχίσουμε [να έχουμε ανοικτές τις πρώτες πρόβες].

Ίσως υπάρξουν μερικές διευθετήσεις όσον αφορά την πρώτη προσπάθεια που έχουν για τις πρόβες. Ίσως να τους δώσουμε αυτή τη στιγμή να βρίσκονται μόνοι, αλλά ο τύπος θα είναι σε θέση να δει τα πάντα όταν πρόκειται για τις υπόλοιπες προσπάθειες.*

*Η κάθε αποστολή έχει τρεις προσπάθειες σε κάθε τεχνική πρόβα.

Εσείς θα θέλατε να δείτε το Καζακστάν να συμμετάσχει και στην ενήλικη Eurovision; Πιστεύετε ότι οι πρόβες θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτές ή κλειστές για το κοινό; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια. 

Πηγή/Εικόνα: escxtra

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *