Αλβανία: Έτσι θα βγουν τα αποτελέσματα των ημιτελικών του Festivali i Kenges 58

Αυτή την ώρα στα Τίρανα πραγματοποιείται ο εθνικός τελικός της χώρας για την Eurovision 2020, Festivali i Kenges 58. Πολύ λίγα πράγματα όμως έγιναν γνωστά για την διαδικασία και τον τρόπο εξαγωγής των αποτελεσμάτων των δύο ημιτελικών. Το EurovisionFun όμως έγκυρα και αποκλειστικά, σας παρουσιάζει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου όπου θα έχουμε την ανάδειξη του νικητή!

Αρχικά αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι 12 διαγωνιζόμενοι θα προκριθούν από τους δύο ημιτελικούς στον τελικό της Κυριακής. Τα αποτελέσματα του FiK όπως και τις προηγούμενες χρονιές, καθορίζονται αποκλειστικά από την ψήφο της κριτικής επιτροπής.

Φέτος, η αλβανική δημόσια τηλεόραση προσκάλεσε τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ από τον διαγωνισμό της Eurovision. Εκτός από τον Δημήτρη Κοντόπουλο για τον οποίο σας ενημερώσαμε εδώ και καιρό ότι θα είναι ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής, το παρών δίνουν και οι Christer Bjorkman (παραγωγός του Melodifestivalen και αρχηγός της σουηδικής αποστολής), και Felix Bergsson (αρχηγός της ισλανδικής αποστολής).

Οι τρεις προαναφερόμενοι συνεπικουρούνται από δύο ακόμη μέλη, δύο κυρίες, επαγγελματίες της μουσικής με καταγωγή από την Αλβανία. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε κριτής καθορίζει το 20% της τελικής βαθμολογίας.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών θα ανακοινωθούν μετά και το τέλος του αυριανού (20/12) ημιτελικού και θα προκριθούν οι 12 καλύτερα συνολικά, όχι όμως απαραίτητα έξι και έξι από κάθε ημιτελικό, αλλά αυτοί που θα έχουν ξεχωρίσει και από τις δύο βραδυές (μπορεί πχ να προκριθούν οχτώ από τον ένα ημιτελικό και τέσσερις από τον άλλο).

Ομοίως και στον τελικό, ο νικητής θα αναδειχθεί αποκλειστικά από την ψήφο της πενταμελούς κριτικής επιτροπής.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *