Αλβανία: Έτσι ψήφισαν οι κριτές στο FiK58 | Πρώτη στους διεθνείς κριτές η Elvana! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Μετά τον σάλο που ξέσπασε χθες με την ανεπάντεχη για πολλούς νίκη της Arilena ή για να το πούμε καλύτερα, ήττα της Elvana, η δημόσια τηλεόραση της Αλβανίας (RTSH) θα δημοσίευσει μέσα στην μέρα τα αναλυτικά αποτελέσματα των κριτών. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες η νίκη της Arilena ήρθε εξαιτίας της βαθμολογίας των δύο Αλβανών κριτών. Στον αντίποδα οι ξένοι κριτές έδωσαν το άριστα στην Elvana.

Κάθε κριτής βαθμολογούσε τα 12 υποψήφια τραγούδια του τελικού του FiK58 από 1 μέχρι 10, 13 και 18 βαθμούς, ξεκινώντας από το τραγούδι που του άρεσε λιγότερο. Για να το καταλάβετε καλύτερα, ο κάθε κριτής έδινε 1 βαθμό σε αυτό το τραγούδι που του άρεσε λιγότερο, 2 στο επόμενο, 3 μετά κοκ, μέχρι τους 18 βαθμούς που τους έδινε στο αγαπημένο του.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες οι τρεις ξένοι κριτές (Δ. Κοντόπουλος, C. Bjorkman, F. Bergsson) έδωσαν το άριστα στην Elvana (από 18 βαθμούς δηλαδή), ψηφίζοντας όμως ψηλά και την Arilena. Αντίθετα οι δύο κριτές από την Αλβανία, έδωσαν το άριστα στην Arilena, αλλά ψήφισαν χαμηλά την Elvana! Έτσι με αυτό τον τρόπο βρέθηκε στην πρώτη θέση η Arilena και δεύτερη η Elvana.

Τα σχόλια λοιπόν περί κατευθυνόμενης ψήφου των ξένων κριτών, ώστε να μην έχουν αντίπαλο την Elvana τον Μάιο στο Ρότερνταμ δεν έχουν καμία απολύτως  βασή, αφού οι Αλβανοί κριτές ουσιαστικά έκριναν με την βαθμολογία τους το αποτέλεσμα.

UPDATE:

Πλήρη επιβεβαίωση του EurovisionFun αφού η δημόσια τηλεόραση της Αλβανίας δημοσιοποίησε πριν από λίγο τα αναλυτικά αποτελέσματα.

H Αrilena συγκέντρωσε 67 βαθμούς και η Elvana 64. Δημήτρης Κοντόπουλος, Felix Bergsson έδωσαν από 18 βαθμούς στην Elvana και 13 στην Arilena. Ο Christer Bjorkman έδωσε 18 στην Elvana και 10 στην Arilena. Αντίθετα οι δύο Αλβανοί κριτές έδωσαν 18 και 13 βαθμούς στην Arilena και μόλις 8 και 2 αντίστοιχα στην Elvana.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ΕΔΩ.

Αναμένουμε και την ανακοίνωση της δημόσιας αλβανικής τηλεόρασης για τα πλήρη και αναλυτικά αποτελέσματα!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *